VW: Προβλήματα με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε 800.000 οχήματα


 Βερολίνο, Γερμανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής έρευνας, εντοπίστηκαν «ανεξήγητες ασυνέπειες» όσον αφορά την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε περίπου 800.000 οχήματά της.

Μια αρχική εκτίμηση υπολογίζει το οικονομικό κόστος σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.

Η διοίκηση της εταιρείας «θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Related posts

Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο

Τοποθετήσεις Υπουργών στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

Στο Λουξεμβούργο ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας