Συνέδριο “Ελλάδα, λιτότητα και ανάπτυξη” της GUE/NGL – 22.4.2015




Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE / NGL σας προσκαλεί στη συζήτηση “Ελλάδα, Λιτότητα & Ανάπτυξη” η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ASP 1G2), την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015, 15:00 – 18:30.


Με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο, η GUE / NGL διοργανώνει συνέδριο για την Ελλάδα, τη λιτότητα και την ανάπτυξη. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια αποδείχθηκαν αντιπαραγωγικές. Απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κρίση και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενώ προκάλεσαν σοβαρή ανθρωπιστική κρίση με τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες.


Όλο και περισσότεροι πολιτικοί, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί προτείνουν εναλλακτικές πολιτικές για τη διέξοδο από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Αυτού του είδους οι πολιτικές θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη σημαντικοί κοινωνικοί δείκτες, ιδίως η ανεργία και η φτώχεια, η πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία, ενώ θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Related posts

Στο Λουξεμβούργο ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Α. Τζιτζικώστας από Βρυξέλλες: «Λαμβάνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στον τομέα των μεταφορών και τα καύσιμα από την κρίση στη Μέση Ανατολή»

Επίτροπος Βάρχελι προς Αρναούτογλου: «Θα στηρίξουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους σε κάθε βήμα» – Δέσμευση για χρηματοδότηση, αποζημιώσεις και ανασύσταση ζωικού κεφαλαίου.