Στρατιωτική ομάδα αποφάσισε την διάλυση της Τουρκίας…


Μια καινούργια οργάνωση παρουσιάστηκε στην περιοχή του Hatay, στα σύνορα με την Συρία, η οποία σκοπεύει να απελευθερώσει την περιοχής της Αλεξανδρέττας και της ιστορικής Αντιόχειας, από τους Τούρκους.
Οι δυο περιοχές που θελει να απελευθερώσει η οργάνωση, τέθηκαν αυθαίρετα υπό τουρκική κατάλυψη την περίοδο του β παγκοσμίου πολέμου.
Η οργάνωση λοιπόν, «Liva İskenderun» (Ζωντανή Αλεξανδρέττα), συνδέετται με το κουρδικό ΡΚΚ και ενισχύεται από το συριακό καθεστώς του Άσαντ, απειλεί με ανοιχτές επιθέσεις κατά των τουρκικών αρχών.


Από την πλευρά της η Συρία εν αναγνώρισε ποτέ ως τουρκικές περιοχές την Αλεξανδρέττα και την Αντιόχεια.
 Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι την εν λόγω οργάνωση στηρίζουν και οι Ρώσοι, οι οποίοι τους προμηθεύουν ρωσικά οπλικά συστήματα.

Related posts

Στο Λουξεμβούργο ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Πέλλα: Ελπίδα για το μέλλον με ένα νέο Νηπιαγωγείο και «τέλος» στις διεκδικήσεις του Δημοσίου