Έκτακτη είδηση! Αλλάζουν τα Capital Controls!

 

Κοντά σε μια κίνηση χαλάρωσης των capital controls φαίνεται να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί σε αυτό βοήθησε σημαντικά η επιτυχής ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος.
Έτσι η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το ποσό που μπορούν να κάνουν ανάληψη οι πολίτες από τα 420 ευρώ στα 560. Τους επόμενους μήνες αναμένεται βέβαια, ολική άρση των capital controls αλλά μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε δείχνει αρνητική σε μία αύξηση του ορίου τους καθώς πλέον θεωρεί απόλυτα ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

Related posts

Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο

Τοποθετήσεις Υπουργών στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

Στο Λουξεμβούργο ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας