Ενώ το πανελλαδικό ενδιαφέρον μονοπωλούν τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα κομματικά παρασκήνια που φέρνουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, δείχνει τον δρόμο της πρόληψης, της αποτελεσματικότητας και της ουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η πρόσφατη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της άσκησης επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025» για την αντιπυρική προστασία, με επίκεντρο την ευάλωτη περιοχή του Παΐκου, είναι μια κίνηση ματ που αποδεικνύει γνώση, διορατικότητα και βούληση.
Είναι αξιοσημείωτο πώς ο κ. Φουντουκίδης δεν αρκείται σε λόγια και διαπιστώσεις, αλλά αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες που αφορούν την άμεση ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά σε μια εποχή που η κλιματική κρίση καθιστά τις δασικές πυρκαγιές μια διαρκή απειλή. Η λεπτομερής ανάλυση του σεναρίου πυρκαγιάς, η πρόβλεψη για τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και, κυρίως, η πρόθεση για άσκηση σε πραγματικό χρόνο, δείχνουν έναν διορατικό και υπεύθυνο δήμαρχο, ο οποίος προσεγγίζει την Πολιτική Προστασία με τον δέοντα επαγγελματισμό.
Σε μια εποχή που η Πολιτική Προστασία είναι κεντρικό θέμα και η αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων ζητούμενο, ο Φουντουκίδης όχι μόνο «προβλέπει» τα προβλήματα, αλλά και δείχνει έμπρακτα πώς να τα «σβήσει» αποτελεσματικά, πριν καν εκδηλωθούν. Μια κίνηση που σίγουρα αναβαθμίζει το προφίλ του και τον καθιστά σημείο αναφοράς για την Πέλλα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και την ενασχόληση με τα σκάνδαλα. Ο Δήμαρχος Πέλλας θέτει ψηλά τον πήχη της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης.