Δήλωση ΣΟΚ! «Οι αγορές ανησυχούν για την Ελλάδα…»


Ύστερα από 4:30 ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.
Θέμα της συνεδρίασης, ήταν η αξιολόγηση της προκαταρκτικής φάσης των διαπραγματεύσεων των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση. 
Κατά την άφιξη του στον χώρο της συνεδρίασης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε πως οι αγορές ανησυχούν ήδη για την Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε ότι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καλέσουν την Αθήνα να παραμείνει εντός προγράμματος.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε:  «σήμερα θα γίνει μια καταγραφή της προόδου της διαδικασίας που συνεχίζεται στην Αθήνα». 
«Η ελληνική κυβέρνηση μιλάει με τους θεσμούς για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τα δημοσιονομικά θέματα έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Έχει γίνει πολύ δουλειά πρέπει όμως να συνεχιστεί και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ.
«Έχουμε καλύψει πολύ έδαφος, η διαδικασία συνεχίζεται και είμαι αισιόδοξος πως θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά με τα δημοσιεύματα, που θέλουν να έχει ξεφύγει του ελέγχου η κατάσταση.

Related posts

Ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ναύπλιο

Τοποθετήσεις Υπουργών στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο

Στο Λουξεμβούργο ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας