Αυξημένη ζήτηση, περιορισμένη διαθεσιμότητα και φόβος για μαύρο Πάσχα

Παίρνει τα πάνω της, έστω και λίγο η τιμή των ντόπιων αμνοεριφίων, όσο πλησιάζουμε προς το  Πάσχα των Ορθόδοξων, που εορτάζεται στις 2 Μαΐου φέτος.
Οι ακριβές ζωοτροφές φαίνεται, ότι θα καθορίσουν το παιχνίδι με τα αμνοερίφια, όπως και οι εισαγωγές, με τους εμπόρους να έχουν ήδη βγει στη… γύρα προ αρκετών εβδομάδων, για να καπαρώσουν τα ζώα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, τις τελευταίες ημέρες το αρνίσιο κρέας έχει τσιμπήσει 30 λεπτά η τιμή για τα σφάγια και πλέον κυμαίνεται στα 4,50 – 4,80 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτηση υπάρχει, ταυτόχρονα με περιορισμένη διαθεσιμότητα.
Οι παράγοντες αυτοί θεωρείται πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών παραγωγού, ιδίως όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα κι ενώ πέρσι – θυμίζουμε – η τιμή κοντά στο Πάσχα κυμαίνονταν στα 4,80 με 5 ευρώ το κιλό, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα, λόγω της πολύ υψηλής ζήτησης και της ιδιαιτερότητας με τον κορονοϊό, εκτοξεύτηκε σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα.

Related posts

: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων -Κώστας Τσιάρας: Είχαμε μια αναλυτική, ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση- Εύχομαι κι ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική

Σκύδρα: Χριστούγεννα στους δρόμους για την επιβίωση – Στο πλευρό των αγροτών η Κατερίνα Ιγνατιάδου

Ποικιλίες Ελιάς και Χρόνος Συγκομιδής – Πώς Επηρεάζεται η Γεύση, το Άρωμα και η Απόδοση