Απαντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας σε Ερωτήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Έδεσσα, 1 Σεπτεμβρίου 2025 – Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Δάνης Τζαμτζής, απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που του τέθηκαν κατά την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Αυγούστου. Οι απαντήσεις του επικεντρώθηκαν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καλύπτοντας θέματα από αγροτικές υποδομές μέχρι στελέχωση υπηρεσιών.

 

Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Πολιτικής

 

Σε ερώτηση της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι η Π.Ε. Πέλλας έχει προγραμματίσει την ένταξη σημαντικών έργων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντικατάσταση τμημάτων του αρδευτικού δικτύου του Αγίου Λουκά, ένα έργο με προϋπολογισμό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχουν ήδη εκπονηθεί μελέτες από τον ΤΟΕΒ Καρυώτισσας. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε, επίσης, τον ρόλο των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ως δυνητικών δικαιούχων του προγράμματος.

 

Χρηματοδότηση Πολιτιστικών Συλλόγων

 

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα της ίδιας παράταξης, που αφορούσε τη χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων, ο κ. Τζαμτζής ξεκαθάρισε ότι η Π.Ε. Πέλλας δεν επιχορηγεί απευθείας τους συλλόγους. Αντ’ αυτού, συγχρηματοδοτεί συγκεκριμένες, διακεκριμένες δράσεις που υλοποιούνται με πρωτοβουλία των συλλόγων, κατόπιν υποβολής αναλυτικών αιτημάτων.

 

Λειτουργία Υπηρεσιών και Επιλογή Στελεχών

 

Σε ερωτήματα της παράταξης «Μακεδονία Μπροστά-Δήμος Κυριλίδης» σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την προσήλωση της διοίκησης στην αξιοκρατία και τη δίκαιη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα για το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Τζαμτζής σημείωσε πως είναι άρτια στελεχωμένο με τρία άτομα «πρώτης γραμμής» που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα (σπουδές, εμπειρία) και συμμετέχουν αποτελεσματικά στις δράσεις πρόληψης, διαχείρισης και αποκατάστασης.

Τέλος, αναφορικά με την επιλογή στελέχους της Π.Ε. Πέλλας για συμμετοχή σε πρόγραμμα επιμόρφωσης εξεταστών υποψήφιων οδηγών (της κ. Ξυλαπετσίδου), ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως η επιλογή έγινε με βάση απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια, όπως η κατοχή πτυχίου, η μακρά θητεία (άνω των 25 ετών) και η συνάφεια των σπουδών με τη μηχανολογία. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως ο δεύτερος ενδιαφερόμενος είχε υποπέσει στο παρελθόν σε αδίκημα σχετικό με παράνομη μεταφορά πινακίδων, γεγονός που αποτέλεσε κριτήριο στη διαδικασία επιλογής.

Related posts

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Λάκης Βασιλειάδης στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία Έδεσσας

Ο Λάκης Βασιλειάδης στις εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα