τύπους αεροσκαφών.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης,ενώ παράλληλα το αεροδρόμιο για πρώτη φορά θα έχει την δυνατότητα να υποδέχεται υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.
Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn δήλωσε: ”Ο εκσυγχρονισμός του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μακεδονίας. Αυξάνοντας την επιβατική και εμπορευματική κίνηση, η επένδυση αυτή βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών Ελλήνων πολιτών. Επίσης καθιστά την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις”
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014 και να λειτουργήσει μέσα στο 2015.Το θετικό της συγκεκριμένης επένδυσης είναι ότι θα δημιουργηθούν άμεσα 181 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής του έργου και αναμένεται να δημιουργήσει 88 νέες θέσεις εργασίας μετά την υλοποίησή του.
*To άρθρο θα δημοσιευθεί και στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Χαλκιδικής ”Θέμα” την Πέμπτη 11/04.