14 ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ.

Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 – “Το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα”

Κάθε χρόνο,τέτοια περίοδο, η σκέψη όλων μας στρέφεται στους πυροσβέστες που οπότε και αν κληθούν, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές.
Μιλάμε για τους ήρωες της καθημερινότητας, αλλά και κάπου εκεί, θα βρούμε και αυτούς που βρίσκονται εθελοντικά στην πυροσβεστική.
Στην Έδεσσα για παράδειγμα όπου κάθε χρόνο γίνονται σχολές εθελοντών και αφού οι υποψήφιοι παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τους απονέμεται ο τίτλος.
Φέτος μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Έδεσσας, έχει μαζί της 14 νέους εθελοντές πυροσβέστες!!
Οι οποίοι κάθε φορά, πηγαίνουν στις υπηρεσίες που τους ανατίθενται ( πυρόσβεση, περιπολίες κλπ)
Για να γίνει κανείς εθελοντής πυροσβέστης, πρέπει να έρθει σε συνενόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής του και να είναι μέχρι 55 ετών.
Στην περιοχή του περιαστικού δάσους της Έδεσσας, υπάρχει καθημερινά περιπολία, ενώ στο ύψωμα “606” υπάρχει το παρατηρητήριο, το οποίο συντηρεί ο Δήμος Έδεσσας.
Από εκεί μπορεί κανείς να δεί όλη την γύρω δασώδη περιοχή και να ειδοποιήσει έγκαιρα ,αν διαπιστώσει ότι κάπου υπάρχει εστία φωτιάς.
Σε επίπεδο Νομού, καθημερινά διενεργούνται περιπολίες σε όλα τα δάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται και ο εξοπλισμός των εθελοντών, καθώς ήδη κάνουν υπηρεσίες με πολιτικά ρούχα.

Related posts

2ο ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ:«Δωρεά εικόνων από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας»

Λευκή Συμμαχία στο Βέρμιο: Το Σχέδιο των 30 Εκατομμυρίων που Ενώνει Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Καϊμακτσαλάν

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΠΕΛΛΑΣ στο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ του ΠΑIKOY