Home » Συνάντηση Βουλευτή Χαλκιδικής Ε.Καρανάσιου με ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς

Συνάντηση Βουλευτή Χαλκιδικής Ε.Καρανάσιου με ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς

Απο Χρήστος Δημητριάδης
0 σχόλια 1 λεπτά διάβασμα

Το θέμα της ακαρπίας της ελιάς συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας που προκάλεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ε. Καρανάσιος τη Παρασκευή 21.06.2013 στο γραφείο του στον Πολύγυρο με αφορμή την επιστολή 13 προέδρων αγροτικών συνεταιρισμών προς τον ΕΛΓΑ.

Εκτός των δεκατριών προέδρων, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, πρόεδροι ενώσεων και παραγωγοί ελιάς. Οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής με την επιστολή τους στον ΕΛΓΑ ζητούν τη παρέμβαση και την οικονομική υποστήριξη του οργανισμού στο πρόβλημα που προκύπτει για χιλιάδες παραγωγούς από το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιόδεντρων εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τη περίοδο της ανθοφορίας τους.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι παράμετροι και οι δυνατότητες της εξεύρεσης πόρων για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών παρά το νομοθετικό κενό που υπάρχει για τη περίπτωση της ακαρπίας.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Ε. Καρανάσιος ανέλαβε την υποχρέωση να κινήσει το όλο θέμα τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και στον ΕΛΓΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε ένα σχόλιο