Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ.
κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
της Π.Ε. Πέλλας που έχουν επιμεληθεί την παρουσία της Πέλλας στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων,
Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA. Επίσης, συνάντησε πολίτες που ενθουσιάστηκαν από την
παρουσίαση των τοπικών, αγροτικών προϊόντων της Πέλλας, αλλά και των εκλεκτών
κρασιών τα οποία διακοσμούν το χώρο με μια μοναδική καλαισθησία.
Θεοδωρίδης στο περιθώριο της παρουσίας του στην έκθεση Agrotica συζητώντας
με την Δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια, Διευθύντρια Ινστιτούτων Φυτικής Παραγωγής
Βόρειας Ελλάδας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και υπεύθυνη του
Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και με τον κ. Γεώργιο Παλάτο, Καθηγητή Εφαρμογών Φυτικής
Παραγωγής Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος
Θεσσαλονίκης. Η συνομιλία επικεντρώθηκε σε θέματα της αγροτικής παραγωγής της
Πέλλας, στη διατροφική αξία των προϊόντων και έγιναν προτάσεις για την ανάδειξη
αυτών ακόμη περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Μαλούπα και ο κ. Παλάτος
επισκέφθηκαν για αρκετή ώρα το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας και δοκίμασαν γλυκές
και αλμυρές γεύσεις από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων.
συνεχίστηκαν στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας αυτήν την φορά με την παρουσίαση
φαρμακευτικών φυτών και καρπών του
δάσους, (τσάγια, μαρμελάδες καρπών δάσους) και με παρουσίαση του τρόπου
χρήσης των φαρμακευτικών φυτών στη
κοσμετολογία, με επίδειξη παρασκευής
κεραλοιφών κ.α. που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κα. Μαλούπα και τους
συνεργάτες της προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού.
δήλωσή του ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα
προϊόντα τους για την επιτυχή παρουσία της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Agrotica και προσκάλεσε όλους τους
επισκέπτες να περιηγηθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον
αγροτοδιατροφικό πλούτο της περιοχής.
θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου αφορούν παρουσίαση λαχανικών, βολβών, τουρσιών, παράλληλα με
προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες (12.00
– 14.00) και γευσιγνωσία κρασιών –
αλλαντικών και τυριών που παράγονται στην
Π.Ε. Πέλλας (16.00 – 19.00).
τις πύλες της» την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.





