Home ΕλλάδαΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Winter FancyFaire 2026, στο Σαν Ντιέγκο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Winter FancyFaire 2026, στο Σαν Ντιέγκο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση Winter FancyFaire 2026, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

by Με Άποψη
0 comments 2 minutes read

Η διοργάνωση Winter FancyFaire αποτελεί τη νέα, αναβαθμισμένη μορφή της Winter Fancy Food Show, της έκθεσης που προσελκύει κάθε χρόνο σημαντικούς αγοραστές, διανομείς και λιανέμπορους, κυρίως από την αγορά της Καλιφόρνιας και της ευρύτερης Δυτικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για επιχειρήσεις που επιδιώκουν τη διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας τους.

          Η φετινή έκθεση συγκέντρωσε περισσότερους από 12.000 επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις και την καινοτομία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εκθέτες από 30 χώρες με μια μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων, προσφέροντας μια πρώιμη ματιά σε αυτά που θα προσθέσουν οι λιανοπωλητές στα ράφια των καταστημάτων τους από την ερχόμενη χρονιά.

          Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη φορά στη Winter FancyFaire αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της αυθεντικότητας και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της περιοχής. Οι τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις προέβαλαν τη δυναμική, την ποιότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής αγροδιατροφής σε μία από τις σημαντικότερες αγορές των Η.Π.Α με ένα αντιπροσωπευτικό εύρος προϊόντων, καλύπτοντας κατηγορίες όπως ελιές και προϊόντα ελιάς, μέλι, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, premium τρόφιμα και προϊόντα, superfoods και έτοιμα γεύματα. Η παρουσία των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων.

          “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σταθερό προσανατολισμό στη στήριξη της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τον ενεργό της ρόλο στην προώθηση της ελληνικής παραγωγής, επενδύοντας στην ποιότητα, την καινοτομία και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιοχής”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς, προσθέτοντας: «Το 2026 ξεκίνησε δυναμικά με την παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Winter FancyFaire στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας έτυχαν ευρείας αναγνώρισης και επαινέθηκαν για την ποιότητα και την μοναδικότητά τους από τους πολυάριθμους διεθνείς επισκέπτες, γεγονός που μαρτυρά την παγκόσμια αποδοχή των ελληνικών προϊόντων. Με τη συνεπή παρουσία μας σε διεθνή γεγονότα επισφραγίζουμε αυτή την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αποδοχή, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε ουσιαστική υποστήριξη στις επιχειρηματικές προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων, ενισχύουμε τη δικτύωση με βασικούς παράγοντες της αγοράς και συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής εικόνας για την Κεντρική Μακεδονία».

You may also like

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «FERIENMESSE WIEN 2026» στη Βιέννη

by Με Άποψη
0 comments 1 minutes read

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «FERIENMESSE WIEN 2026», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας από τις 15 έως τις 18 Ιανουαρίου 2026, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής και της εξωστρέφειας της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η ΠΚΜ θα εκπροσωπηθεί επισήμως, ενώ παρών θα είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Ιορδάνης Τζαμτζής ενισχύοντας τη θεσμική παρουσία της Περιφέρειας και προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Πέλλας και συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή αγορά. Παράλληλα, θα παρασχεθούν υπηρεσίες υποστήριξης και προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την ανάδειξη θεματικών μορφών τουρισμού και τη δικτύωση με επαγγελματίες του κλάδου.

Για τη συμμετοχή της στην έκθεση, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προχωρά στην ενοικίαση περιπτέρου με πλήρη εξοπλισμό από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), στο πλαίσιο της οργανωμένης παρουσίας της χώρας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ., αξιοποιώντας τη δυναμική της εθνικής παρουσίας για την προβολή των τουριστικών προορισμών, των τοπικών προϊόντων και των πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής.

Η συμμετοχή στη FERIENMESSE WIEN 2026, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Κεντρική Ευρώπη, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ΠΚΜ να ενισχύσει τη θέση της στην αυστριακή και ευρύτερη ευρωπαϊκή τουριστική αγορά, να αναπτύξει νέες συνεργασίες και να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πέλλας ειδικότερα.

 

You may also like

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη σημαντικότερη B2B διοργάνωση τουρισμού της Σουηδίας

by Αναστασία Δεκάκη
0 comments 1 minutes read

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, συμμετείχε, φιλοξενούμενη στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), στη διοργάνωση Travel News Market 2025 στη Στοκχόλμη.

Η Travel News Market είναι η σημαντικότερη Β2Β (business to business) έκθεση της Σουηδίας και κορυφαία διοργάνωση για τον σκανδιναβικό εξερχόμενο τουρισμό, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο κορυφαίους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πλήθος προγραμματισμένες συναντήσεις με Σουηδούς αγοραστές, όπως τουριστικά γραφεία, τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού MICE κ.λπ..

            Η σουηδική και ευρύτερη η σκανδιναβική αγορά αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά-στόχο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς  απευθύνεται σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και μεγάλης αγοραστικής δύναμης, που προτιμούν εμπειρίες υψηλής ποιότητας και αναζητούν συνεχώς νέους τουριστικούς προορισμούς. Κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων τους με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων της Σουηδίας, τα μέλη της αποστολής της ΠΚΜ ανέδειξαν  την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τον ιστορικό και φυσικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας, τα τοπικά προϊόντα και τις αυθεντικές εμπειρίες, την ιδιαίτερη παράδοση αλλά και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές που προσφέρει η περιοχή. Οι ξένοι επαγγελματίες εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει οργανωμένα  χιονοδρομικά κέντρα και θερμές -ιαματικές πηγές, προσφέροντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Σουηδούς και ευρύτερα τους Σκανδιναβούς τουρίστες.

“Σε συνέχεια των πρόσφατων δράσεων μας στη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τις χώρες της Βαλτικής, ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά η στρατηγική προσέγγιση των αγορών της Σκανδιναβίας και της Βόρειας Ευρώπης. Στους επισκέπτες αυτών των χωρών η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει ένα πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν με πολλές δραστηριότητες και μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

You may also like

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει και προβάλλει τον αθλητικό τουρισμό

by Με Άποψη
0 comments 2 minutes read

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις της για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα του αθλητικού τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και το “TRIMAN Τρίαθλο Πιερίας”,  συμμετείχε στην επίσημη έκθεση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας “ΟΠΑΠ MARATHON Expo 2025”, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο του Κλειστού Γηπέδου Παλαιού Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO).

           Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Τον Διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο και τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, καθώς και τον Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, ως τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε και το “Olympic Day Run”, το παγκόσμιο δρομικό γεγονός με την υπογραφή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που τιμά την Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και σε άλλα σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνδυάζουν τα οφέλη του τρεξίματος με την ομορφιά του φυσικού τοπίου, όπως είναι το “Olympus Marathon” στις πλαγιές του Ολύμπου, το “Αλιγκάρι Run” στο Πάικο αλλά και ο αγώνας τριάθλου, που καλύπτει τις διαδοχικές δοκιμασίες της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του τρεξίματος και πραγματοποιείται στο εμβληματικό τοπίο της Ολυμπιακής Ακτής, στην Κατερίνη, δίπλα στον Όλυμπο.

          «Η συμμετοχή μας στην ΟΠΑΠ Marathon αποτέλεσε για την Περιφέρεια μια σημαντική ευκαιρία να προβάλουμε τις κορυφαίες διοργανώσεις μας στον αθλητικό τουρισμό και να γνωρίσουμε σε πάνω από 65.000 επισκέπτες της έκθεσης τους όμορφους προορισμούς της περιοχής μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που δημιουργούν εναλλακτικούς τρόπους προβολής του τόπου μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

You may also like

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην IFTM Top Resa 2025 στο Παρίσι

by Με Άποψη
0 comments 1 minutes read

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa 2025 στο Παρίσι, μια διοργάνωση μεγάλης δυναμικής με 1.658 εκθέτες και 32.000 επαγγελματίες του τουρισμού.

Η συμμετοχή έγινε σε συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς:

  • Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής
  • Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης
  • Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

 

Η Γαλλία ως Αγορά-Στόχος και η Σημασία των Απευθείας Πτήσεων

 

Η Γαλλία θεωρείται αγορά-στόχος για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για την περίοδο 2023-2024 καταγράφουν αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη χώρα αυτή.

Στην εδραίωση της περιοχής ως προορισμού συμβάλλουν οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις Θεσσαλονίκη-Παρίσι των εταιρειών Aegean και Transavia. Η εταιρεία Transavia μάλιστα ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων εβδομαδιαίων πτήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, ενισχύοντας τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό για τους Γάλλους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Βίκυ Χατζηβασιλείου, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια εξέλιξη που συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμού τεσσάρων εποχών και στην εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού για τη γαλλική αγορά».


 

Ενδιαφέρον και Επαφές

 

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και επισκεπτών της έκθεσης εστιάστηκε κυρίως στις εξής μορφές τουρισμού:

  • Φυσιολατρικό
  • Πολιτιστικό
  • Γαστρονομικό

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας πραγματοποίησαν συναντήσεις με σημαντικούς επαγγελματίες του κλάδου και εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως το BBC, η France TV και το περιοδικό Wanderlust, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικό προορισμό 365 ημερών.

You may also like

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΑΤΜ» ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

0 comments 0 minutes read

You may also like

Leave a Comment