Home » 6 tips για να κρατάει περισσότερο το άρωμα στα κεριά σου (και να μυρίζει όλο το σπίτι!)

6 tips για να κρατάει περισσότερο το άρωμα στα κεριά σου (και να μυρίζει όλο το σπίτι!)

Απο Με Άποψη
0 σχόλια 2 λεπτά διάβασμα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και cozy από το να γεμίζει το σπίτι σου ένα γλυκό, ζεστό άρωμα, σωστά; Βανίλια, κανέλα, μήλο, σανδαλόξυλο, φράουλα…
Αν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις τα δικά σου κεριά, αλλά νιώθεις ότι το άρωμα κάπως εξαφανίζεται γρήγορα, τότε είσαι στο σωστό μέρος.
Αυτά τα 6 tips θα σου λύσουν το πρόβλημα και θα κάνουν τα κεριά σου να μυρίζουν όλη μέρα!

1. Διάλεξε σοφά τη βάση σου

Η επιλογή της βάσης του κεριού παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Το κερί σόγιας είναι η ιδανική επιλογή γιατί λιώνει πιο αργά από άλλα κεριά και απελευθερώνει το άρωμα σταδιακά, γεμίζοντας τον χώρο ομοιόμορφα. Επιπλέον, καίγεται “καθαρά” και είναι φιλικό προς το περιβάλλον!

2. Μην κάνεις υπερβολές με το αρωματικό λάδι

Θέλεις το κερί σου να είναι πολύ έντονο, αλλά και η υπερβολή όταν του βάζεις το άρωμα κάνει κακό. Αν προσθέσεις πολύ αρωματικό λάδι, μπορεί να “σπάσει” η τόσο απαραίτητη χημική ισορροπία του κεριού, με αποτέλεσμα να μην καίγεται σωστά ή να μη διαχέεται το άρωμα όπως πρέπει. Εφάρμοσε το σωστό ποσοστό, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν τα υλικά για κεριά που χρησιμοποιείς. Κάθε βάση έχει τα όριά της!

3. Η θερμοκρασία είναι το μυστικό

Η στιγμή που προσθέτεις το άρωμα είναι κρίσιμη. Αν το κερί είναι πολύ ζεστό, οι αρωματικές νότες εξατμίζονται. Αν είναι πολύ κρύο, δεν δένει σωστά με το μείγμα. Βρες τη χρυσή τομή θερμοκρασίας (συνήθως γύρω στους 85°C για τη σόγια, αλλά εξαρτάται από το κερί) και ανακάτεψε σωστά. Θα δεις τη διαφορά στο άρωμα από την πρώτη στιγμή που θα το ανάψεις.

4. Άφησέ το να κάνει cure

Δώσε χρόνο στο κερί σου! Όπως ένα καλό κρασί, έτσι και το κερί χρειάζεται να
“ξεκουραστεί” (αυτό λέγεται “curing”). Μετά την εκχύλιση, άφησέ το να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 3-4 μέρες πριν το ανάψεις. Αυτή η αναμονή επιτρέπει στο άρωμα να ενσωματωθεί πλήρως, εξασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση όταν καίγεται. Υπομονή και θα ανταμειφθείς!

5. Προσοχή στα ρεύματα αέρα

Μην τοποθετείς το κερί σου κοντά σε παράθυρα, πόρτες ή κλιματιστικά. Όταν η φλόγα δεν είναι σταθερή, το κερί καίγεται γρήγορα και ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα το άρωμα να φεύγει πιο σύντομα και να μη το χαίρεσαι. Διάλεξε ένα χαλαρό σημείο, όπου η φλόγα θα παραμένει σταθερή και θα μπορεί να απελευθερώνει το άρωμα ομοιόμορφα σε όλο τον χώρο.

6. Φρόντισε το φυτίλι

Το φυτίλι κάνει τη μισή δουλειά! Αν είναι πολύ μακρύ, το κερί θα καίγεται γρήγορα και θα δημιουργεί καπνό. Αν είναι πολύ κοντό, δεν θα λιώνει σωστά η επιφάνεια. Κόβε το πάντα λίγο (περίπου 0,5 εκ.) πριν το ανάψεις. Θα έχεις πιο καθαρή καύση, σταθερότερη φλόγα και, φυσικά, μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει