Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κάτι πάει καλά στον Δήμο Έδεσσας



Η αλήθεια είναι ότι μετά το μούδιασμα του πρώτου εξαμήνου, κάτι αρχίζει να φαίνεται ότι πάει καλά στον Δήμο Έδεσσας. Στην αρχή υπήρξαν κάποιες αρρυθμίες οι οποίες έκαναν την εμφάνιση τους τον πρώτο καιρό. Τώρα σαφώς και η κατάσταση στην νέα δημοτική αρχή Έδεσσας είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Η Βελτίωση εστιάζεται σαφώς στα θέματα της καθημερινότητας αλλά και της προσοχής που δίνουν τα στελέχη της παράταξης του κου Τσεπκεντζή ιδιαιτέρως στα χωριά του Δήμου. Ήδη ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν φροντίσει για την κοπή των χόρτων και την καθαριότητα συγκεκριμένων κομματιών.

Από την άλλη μόνο θετικό πρόσημο, μπορούμε να δώσουμε στην παρέμβαση Τσεπκεντζή αναφορικά με τα έργα στο κέντρο της πόλης όπου η παρέμβαση του οδήγησε τους εργολάβους των έργων να παραδώσουμε συγκεκριμένα σημεία ξανά στην κυκλοφορία.

Υπάρχουν και άλλα θέματα ανοικτά όπως η μεταφορά του γηπέδου της πόλης αλλά και η αξιοποίηση του υπάρχοντος που θυμίζω πως δεν έχει ληφθεί κάποια πολιτική απόφαση για την αξιοποίηση του. Ακόμη όλοι περιμένουμε επιτέλους να παραδοθεί προς χρήση ο χώρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως πολιτιστική αναφορά του τόπου ενώ παρεμβάσεις χρειάζονται και στο Βαρόσι.

Ο χρόνος φυσικά είναι με το μέρος της Δημοτικής αρχής. Η Έδεσσα πάσχει από χώρους αθλητισμού αλλά και από οργάνωση κυρίως στα τουριστικά δρώμενα. Από εκεί και πέρα σαφώς και όλοι θέλουμε η νέα δημοτική αρχή να πετύχει, όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί θέλουμε η Έδεσσα και πάλι να γίνει Πρωτεύουσα πόλη. Πρώτη στον αθλητισμό. Πρώτη στον πολιτισμό. Πρώτη στα εμβληματικά έργα που χρειάζεται.

Η Έδεσσα βέβαια χρειάζεται και ισχυρή αντιπολίτευση ώστε να πιέζει την δημοτική αρχή και να της δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι ελέγχεται και λογοδοτεί. Φυσικά όλες οι δυνάμεις ενωμένες μπορούν να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στον τόπο. Μπορεί η πόλη να το πράξει. Μπορεί ο τόπος να το σηκώσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Έδεσσα είναι το σκαλοπάτι που πατάει ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more