Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Πρώτη η Ν.Δ. αλλά με μεγάλες απώλειες, σημαντική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Δεύτερη στην Πέλλα η Ελληνική Λύση

 

Μήνυμα των πολιτών προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ Η ΑΠΟΧΗ

MHTSOTAKHS EYROEKLOGES

Στην ιστορία πέρασε μια ακόμη εκλογική διαδικασία, στην οποία μεγάλος «κερδισμένος» υπήρξε η αποχή, αφού σχεδόν άγγιξε το 60%! Αν και κατά την προεκλογική περίοδο τα κόμματα έκαναν αγώνα δρόμου για να πείσουν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες, τελικά με την στάση που ακολούθησαν δεν τα κατάφεραν και επικράτησε η λογική της χαλαρής ψήφου!

Βέβαια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό φέρουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος, που το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν την πόλωση και τον συγκρουσιακό τόνο, αφήνοντας ουσιαστικά έξω από κάθε συζήτηση την Ευρώπη, για την οποία εξάλλου κληθήκαμε χθες να ψηφίσουμε!

Τα μηνύματα που έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες ήταν πολλά και προς όλα τα κόμματα, ενώ με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακολούθησαν και οι πρώτες τοποθετήσεις, με σχεδόν όλους να εστιάζουν στα υψηλά ποσοστά της αποχής, μια παράμετρος που θα πρέπει ιδιαίτερα να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο. 

Τι έδειξαν οι κάλπες 

- Πρώτη, αν και με μεγάλες απώλειες συγκριτικά με τις Ευρωεκλογές του 2019, αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Έλαβε 28%, αρκετά πιο κάτω από τον στόχο του 33%, ποσοστό που είχε λάβει το 2019, εκλέγοντας επτά ευρωβουλευτές. 

- Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ που όμως κι αυτός σημείωσε μεγάλη πτώση στα ποσοστά του (14,94%) συγκριτικά με τις Ευρωεκλογές του 2019 (23,75%). Εκλέγει 4 ευρωβουλευτές.

-Τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ναι μεν αύξησε τα ποσοστά του 12,86% (έναντι 7,72% το 2019), ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση, όπως είχε βάλει στόχο. Εκλέγει τρεις ευρωβουλευτές. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more