Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

«Βάφτισαν» Αλβανούς τον Μ. Μπότσαρη και τον Κ. Τζαβέλλα

 

Δεν έχουν τέλος οι εθνικιστικές κορώνες…

Προκλητικά ανθελληνική εκδήλωση «Τσάμηδων» στην Αλβανική Βουλή!


• Σηκώνουν αλυτρωτικούς χάρτες και πανό σε ευρωπαϊκά γήπεδα

• Έτσι δεν διασφαλίζεται η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας…

TSAMHDES ALBANIKH BOYLH

Η αίθουσα του Αλβανικού Κοινοβουλίου παραχωρήθηκε στους «Τσάμηδες» για ανθελληνική εκδήλωση, με αφορμή την 80η επέτειο της δήθεν γενοκτονίας τους. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας, αν και δεν συμμετείχε στην εκδήλωση, υιοθετεί, κατά κάποιο τρόπο, τις απόψεις και τις δράσεις τους.

Ακούστηκαν πύρινες ομιλίες κατά της Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων λέχθηκε προκλητικά ότι «θα υψώσουμε τη φωνή μας για την «Τσαμερία», για το κομμένο και ανάπηρο άκρο του έθνους, ενώ με αλβανικές φορεσιές χόρεψαν, μέσα στη Βουλή, χορούς, που τους... βαφτίζουν «Τσάμικους». 

Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι για το ανύπαρκτο αυτό ζήτημα και να δοθεί έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας των δύο λαών, ώστε να διασφαλιστεί και η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. 

Παράλληλα έξω ακριβώς από το κτίριο της Αλβανικής Βουλής εγκαινίασαν έκθεση, που θα την περιφέρουν σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας, με 13 πορτραίτα «σπουδαίων προγόνων τους», όπως τους χαρακτηρίζουν, μεταξύ των οποίων οι Σουλιώτες ήρωες Μάρκος Μπότσαρης και Κίτσος Τζαβέλλας, αλλά και ο βασιλέας της Ηπείρου Πύρρος! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more