Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Το πάθημα των εκλογών στην Πέλλα να γίνει μάθημα…



Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

 

Ιδιαιτέρως διδακτικές οι Ευρωεκλογές όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Διδακτικές για τους πολίτες που η αποχή κοστίζει καμιά φορά, διδακτική για τους πολιτικούς μας και φυσικά διδακτική και για τα κόμματα με τις τοπικές τους ηγεσίες.

Αυτές οι εκλογές τιμώρησαν σχεδόν τους πάντες… Ο λαός έστειλε σαφή μηνύματα και επί της ουσίας με την στάση του, νουθέτησε τα Κόμματα δίδοντας τους ένα μάθημα. Το θέμα είναι αν τα Κόμματα κατάλαβαν το πάθημα ή όχι…

Η υπερβολικά μεγάλη αποχή, που προφανώς αποδεικνύεται συνειδητή επιλογή και πολιτική στάση κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ένα πρώτο χαστούκι. Κι όχι αδιαφορία όπως θέλουν να το ερμηνεύσουν οι περισσότεροι.
Πολιτική στάση απέναντι σε μία ΕΕ που τελικά μόνο επίκεντρο τον άνθρωπο δεν έχει στις όποιες αποφάσεις της που οδηγούν σε φτωχοποίηση της κοινωνίας. Και το τίμημα που πληρώσαμε με τις απανωτές κρίσεις. Απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να συρρικνώσει τους αγρότες.


Μήνυμα δυσαρέσκειας έλαβε και το πολιτικό σύστημα εξουσίας στη χώρα μας, για να αντιληφθούν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αλλαγές στα κόμματα και στα πρόσωπα, ειδικά στην πρώτη δύναμη τη ΝΔ, που απώλεσε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους σε ένα χρόνο.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

             ☝

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more