Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Κ. Τσουκαλάς από την Πέλλα: Τα προβλήματα πνίγουν τον πρωτογενή τομέα

 



Στην περιοδεία μου στην Κεντρική Μακεδονία, επισκέφθηκα τους νομούς Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης. Βρέθηκα στα Γιαννιτσά, στη Σκύδρα, στην Αριδαία, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, στη Βέροια, στην Αλεξάνδρεια, στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη. Αντιμετώπισα εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που πνίγουν τον πρωτογενή τομέα και όχι μόνο. Από το βαμβάκι στα ροδάκινα, η περιοχή φωνάζει για στήριξη, ενώ η εγκατάλειψη του αγροτικού της χαρακτήρα φαίνεται παντού.
Απολιγνιτοποίηση και Δημογραφική Συρρίκνωση: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση έχει αφήσει βαθιές πληγές στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση του πληθυσμού και την απώλεια εκλογικής εκπροσώπησης. Η ανάγκη για ισορροπημένη ανάπτυξη και δίκαιη μεταβίβαση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Καστοριάς – Θεσσαλονίκης:Περιμέναμε νέα για την έναρξη αυτού του κρίσιμου έργου, αλλά οι ανακοινώσεις παρέμειναν σιωπηλές. Η Κεντρική Μακεδονία αξίζει σύγχρονες υποδομές που θα τη συνδέουν αποτελεσματικά με τις υπόλοιπες περιοχές.
Υγειονομική Πρόνοια και ΜΕΘ: Η απουσία επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης και οι κλειστές ΜΕΘ αποτελούν στίγμα αδιαφορίας για τη ζωή των πολιτών. Προτεραιότητα μας παραμένει η υγεία και η ευημερία των πολιτών.
Τουρισμός και Διασυνοριακή Συνεργασία: Το δόγμα τουρισμός-real estate πρέπει να εξελιχθεί. Οι δυνατότητες για πραγματική τουριστική ανάπτυξη μέσω της σύνδεσης με τις γείτονες χώρες παραμένουν ανεκμετάλλευτες.
Στηρίζοντας την αλλαγή, στοχεύουμε σε μια Κεντρική Μακεδονία που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της, με ουσιαστικές επενδύσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more