Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Έδεσσας Γ. Χατζόγλου





Υγιής επιχείρηση  και χωρίς χρέη!!!

Υπάρχει σχεδιασμός για σημαντικά έργα υποδομής...


Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας Γιάννης Χατζόγλου και δημότικός ΄συμβουλος Έδεσσας, μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και την Δημοτική επιχείρηση, για την οικονομική της κατάσταση αλλά και για τα έργα που σχεδιάζονται με γνώμονα το κοινό καλό και φυσικά την επάρκεια νερού σε μια δύσκολη εποχή. Διαβάστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Συμπληρώνετε 4 χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΥΑ Έδεσσας σε λίγο καιρό. Ποιά είναι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης; 

Είμαι στην ευχάριστη θέση μετά από τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Έδεσσας να μπορώ να αποτανθώ στους συνδημότες μας παρουσιάζοντας το έργο της  ΔΕΥΑ και ταυτόχρονα να εξηγήσω τον τρόπο λειτουργίας της.

Η  ΔΕΥΑ Έδεσσας ως μια Δημοτική επιχείρηση έχει ως έργο της την ύδρευση και αποχέτευση όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που σημαίνει ότι δεν έχει καμιά επιχορήγηση από το Δήμο ή άλλο φορέα και καλύπτει τις υποχρεώσεις της για τη λειτουργία και την υποστήριξη των παροχών της από τα έσοδά της. Έσοδά της λογίζονται οι εισπράξεις από την κατανάλωση του νερού και τα δικαιώματα από τη χρήση των αποχετευτικών δικτύων. Ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να προσφέρει κατάλληλο υγιεινό νερό , να συντηρεί τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης , και να φροντίζει για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στην ΕΕΛ  Έδεσσας.

Επίσης από τα αποθέματα που παρουσιάζει είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε νέα έργα ύδρευσης ή αποχέτευσης ώστε να αναβαθμίζεται η ποιότητα του κοινωνικού αγαθού που προσφέρει.

Με αυτά τα λίγα που ανέφερα παραπάνω , θέλω να τονίσω στους συνδημότες μας ότι η  ΔΕΥΑ Έδεσσας είναι μια επιχείρηση Δημοτική και αυτή τη στιγμή δεν χρωστά ούτε ένα Ευρώ σε κανέναν προμηθευτή, εργαζόμενο ή εξωτερικό της συνεργάτη.

Όλες οι πληρωμές γίνονται άμεσα ,βαδίζουμε με συνέπεια σε όσα μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός μας και δε χρωστάμε σε κανέναν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να συμπεριλαμβανόμαστε στις 21  ΔΕΥΑ από τις 120 Πανελλήνια που είμαστε υγιείς, εύρωστες χωρίς χρέη.

 

Ποιά είναι τα σημαντικά έργα που έχετε υλοποιήσει αυτή την περίοδο; 

 

Άπειρα έργα μικρά και μεγάλα που καθημερινά η  ΔΕΥΑ Έδεσσας φανερώνει την προσπάθειά της για αναβάθμιση των παροχών της.

Αν μπορώ να απαριθμήσω ενδεικτικά κάποια θα τα αναφέρω επιγραμματικά

·        Επέκταση αγωγού ομβρίων στη Τ.Κ Μαργαρίτας

·        Επέκταση αγωγού αποχέτευσης στην Έδεσσα οδός Πηλίκα

·        Νέα γεώτρηση και νέα δεξαμενή στη Τ.Κ. Λύκων

·        Επιμέρους επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, ομβρίων και λυμάτων στη Τ.Κ. Άγρα

·        Επέκταση Αποχετευτικού αγωγού στην Τ.Κ Περαίας

·        Καθαρισμός και Νέα υδρομάστευση στις πηγές Καρκάγια

·        Τοποθέτηση χλωριωτών σε πολλά υδραγωγεία

·        Ρευματοδοτήσεις στα υδραγωγεία

·        Περιφράξεις σε πηγές και υδραγωγεία

·        Τοποθέτηση ειδικών φίλτρων στο Τοπικό διαμέρισμα Κεδρώνας

·        Καθαρισμός και υδρομάστευση των πηγών της Φλαμουριάς

·        Επέκταση υδροδότησης στη Τ.Κ. Νησίου

·        Κατασκευή φρεατίων και σχαρών σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα

·        Επέκταση και διευθέτηση ομβρίων στη Τ.Κ. Μεσημερίου

·        Αντικατάσταση υποβρυχίων αντλιών στη Φλαμουριά, την Περαία

Αυτά λίγα από μικρά έργα

Ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε το έργο «Έλεγχος διαρροών και τηλεμετρία»  για την περιοχή της Έδεσσας 530.000€

·        Ολοκληρώνεται το έργο υδροδότηση Πλατάνης από νέα γεώτρηση στα Καισαριανά με νέο δίκτυο

·        Η υδροδότηση Μεσημερίου και Άγρα από τις πηγές στο Νησί ολοκληρώνεται.

·        Το αποχετευτικό στην Άρνισσα ολοκληρώνεται

·        Η κατασκευή της ΕΕΛ Άρνισσας ξεκινάει

Αυτά και άλλα πολλά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα.

Οι συνδημότες μας γίνονται καθημερινά μάρτυρες της παρουσίας της ΔΕΥΑ Έδεσσας σε κάθε χωριό και σε κάθε απόμακρο σημείο επισκευάζοντας ή εκτελώντας κάποιο έργο.

 

 Ποιοι είναι οι στόχοι της ΔΕΥΑ Έδεσσας στο επόμενο διάστημα;

Οι στόχοι μας για το επόμενο διάστημα επικεντρώνονται στα εξής σημεία

·        Η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κινητήρων και αντλιών που υπάρχουν στα δίκτυά μας ( έχουμε ενεργοβόρα και γηρασμένα μηχανήματα)

·        Η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού για εξοικονόμηση ενέργειας

·        Ο έλεγχος διαρροών και τηλεμετρία στο υπόλοιπο κομμάτι του δήμου μας

·       


Η κατασκευή του Βιολογικού της Άρνισσας( έχει δημοπρατηθεί και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος)

·        Η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομετρητών

·        Η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Περαίας, Φλαμουριάς και Αλώνια Έδεσσας

Όλα τα παραπάνω είναι έργα ενταγμένα σε προγράμματα.

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη συνολικά αγγίζουν τα 10.000.000€ και βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

 Η παράταξη σας έχει πλέον νέο επικεφαλής ο οποίος έχει αναλάβει και Δήμαρχος Έδεσσας, ο κος Μουράτογλου. Είστε αισιόδοξος για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές; 

 

Πιστεύω ότι οι συνδημότες μας θα εκτιμήσουν όλα όσα έγιναν έως σήμερα από την παράταξή μας,  με Δήμαρχο τον Δημήτρη Γιάννου και θα επικροτήσουν με την ψήφο τους αυτό το έργο.

Όσον αφορά τον νέο μας αρχηγό τον Γιάννη Μουράτογλου, οι πολίτες του δήμου μας γνωρίζουν την εργατικότητά του, τη συνέπεια ,τη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει καθώς και την αγάπη για το δήμο μας που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, ως δημοτικός σύμβουλος – αντιδήμαρχος ,με έργα και προγράμματα και θα του εμπιστευθούν το μέλλον τους. Σίγουρα σε αυτήν την εικοσιπενταετή πορεία, ως άνθρωπος θα χρεωθεί λάθη από την αντιπολίτευση αλλά δεν μπορεί να επισκιάσει κάτι άλλο την πολυετή εμπειρία του στα δημοτικά δρώμενα , καθώς οι γνώσεις του και ο άρτιος χειρισμός των υποθέσεων από την πλευρά του μεταβατικού Δημάρχου φανερώνουν το αντίθετο.

Ο ίδιος μου αλλά και όλη η ομάδα της <<Συνεργασίας Ευθύνης >> θεωρούμε τον Γιάννη Μουράτογλου ως τον πλέον κατάλληλο για Δήμαρχο του Δήμου Έδεσσας, άλλωστε η εμπειρία του σε σοβαρά θέματα είναι αδιαμφισβήτητη , γιατί γνωρίζει τρόπους και διαδικασίες ώστε να πετύχει το όραμά του για την πρόοδο  του Δήμου Έδεσσας.

 

Θα είστε εσείς προσωπικά υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές; 

Μετά από δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας και έχοντας την εμπειρία ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ως Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπ/σης και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ   θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και αφήνω την υποψηφιότητα μου στην κρίση των συνδημοτών μας. Θεωρώ πως το ένστικτο του απλού πολίτη είναι αλάθητο και εκτιμά την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και την κατανόηση του συνόλου που ενστερνίζομαι και θα με τιμήσει με την ψήφο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more