Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Πώς να προστατευτούμε από κουνούπια και μύγες



Συνέντευξη με τον γεωπόνο Ιωάννη Γιάντση

 

 



Η ακμή του καλοκαιριού έφτασε και όπως είναι φυσικό οι ενοχλητικοί «ιπτάμενοι» επισκέπτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ο λόγος φυσικά για τα κουνούπια, τις μύγες και τα λοιπά έντομα που εκτός από ενοχλητικά είναι και φορείς μολύνσεων. Μόνη αποτελεσματική λύση είναι οι απεντομώσεις που θα κρατήσουν μακριά για αρκετό χρονικό διάστημα τα ανεπιθύμητα έντομα.

Η επιχείρηση του κου. Γιάντση Ιωάννη στο Λουτράκι Πέλλας δίνει τη λύση παρέχοντας υπηρεσίες απεντομώσεων και μυοκτονιών τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις. Είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση τρωκτικών, κατσαρίδων και εντόμων που όχι μόνο ταράζουν τους ενοίκους ή τους εργαζόμενουςαλλά και τους πελάτες μιας επιχείρησης καθώς παράλληλα αποτελούν και υγειονομικό κίνδυνο.

Στην καθημερινή εφημερίδα «Νέα της Πέλλας» μίλησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Casa Natura – Το Σπίτι της Φύσης, Ιωάννης Γιάντσης τόσο για τις παροχές του καταστήματός του όσο και για τα μέτρα που μπορεί κάποιος να λάβει για να παραφυλαχθεί από τα έντομα και τα τρωκτικά.

ΕΡ.: Καλημέρα κ. Γιάντση, γνωρίζουμε ότι διατηρείτε εδώ και κάποιο διάστημα το κατάστημα της επιχείρησής σας στο Λουτράκι Αριδαίας, πείτε μας δυο λόγια για σας και πώς προέκυψε η ιδέα της επιχείρησης.

ΑΠ : Καλημέρα σας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Όπως είναι φυσικό επόμενο , επιθυμώ να ασχοληθώ με το αντικείμενο το οποίο έχω σπουδάσει και να διευρύνω το φάσμα των γνώσεων μου. Πιστεύω ότι με το κατάστημα μου, θα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος συντέλεσε στην ιδέα της επιχείρησης μου είναι ότι συγκεκριμένα στο χωριό μου, δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο κατάστημα το οποίο να εκτελεί εφαρμογές απεντομώσεων.

ΕΡ.: Στο κατάστημά σας κανείς θα βρει μεγάλη ποικιλία καλλωπιστικών φυτών, ασχολείστε παράλληλα και με τις ανθοφυτεύσεις, σωστά;

ΑΠ : Σωστά, στο κατάστημα μου μπορεί κάποιος να προμηθευτεί άνθη και καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Επίσης εξυπηρετώ μαγαζιά και επιχειρήσεις με ανθοφυτεύσεις και διαμορφώσεις κήπων κατόπιν παραγγελιών.

ΕΡ.: Για τις γεωργικές καλλιέργειες δίνει λύσεις η επιχείρησή σας; Προμηθεύετε δηλαδή τους πελάτες σας και με σπόρους ή φυτά για καλλιέργεια;


ΑΠ : Στο κατάστημα μου μπορεί κάποιος να προμηθευτεί σπόρους διαφόρων ειδών αλλά για την ώρα δεν προμηθεύω φυτά για καλλιέργειες. Αυτό όμως στο άμεσο μέλλον σκοπεύω να το αλλάξω.

ΕΡ.: Όπως γνωρίζουμε, έχετε εντάξει στις υπηρεσίες σας και τα γεωργικά φάρματα, τι παροχές μπορείτε να προσφέρετε δηλαδή στον πελάτη;


ΑΠ : Ναι όντως προμηθεύω τον παραγωγό με τα απαραίτητα γεωργικά φάρμακα για τη φροντίδα των καλλιεργειών του. Είναι πολύ σημαντικό ο παραγωγός να έχει εύκολη πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα προκειμένου να υπάρχει σωστή ανάπτυξη της καλλιέργειας του και πιστεύω ότι το κατάστημα μου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φαρμάκων για να καλυφθούν οι ανάγκες του παραγωγού.

ΕΡ.: Πείτε μας δυο λόγια για να μας εξηγήσετε το φάσμα εργασιών μιας επιχείρησης απεντομώσεων.


ΑΠ. : Μια επιχείρηση απεντομώσεων έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση και εν τέλει την εξολόθρευση των «ανεπιθύμητων επισκεπτών » οι οποίοι μπορούν να εμφανισθούν σε επαγγελματικούς ή προσωπικούς χώρους. Πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές με τη χρήση εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και τεχνογνωσιών. Κάθε περίπτωση χρειάζεται το ανάλογο σκεύασμα καθώς και την ανάλογη εφαρμογή του.

ΕΡ.: Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε γενικά από τους «ανεπιθύμητους επισκέπτες» τόσο μέσα στο χώρο εργασίας μας ή στην κατοικία μας όσο και έξω;

ΑΠ. : Ο καθένας μπορεί να βρει ερασιτεχνικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων στον προσωπικό ή επαγγελματικό του χώρο. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι τρόποι αντιμετώπισης δεν είναι πάντα αξιόπιστοι και τότε είναι η στιγμή όπου χρειάζεται μια επαγγελματική παρέμβαση. Έτσι θα επιτευχθεί ένα πιο μόνιμο και σίγουρο αποτέλεσμα. Επίσης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καταστήματα με τρόφιμα ή χώροι εστίασης, χορηγείται και το ανάλογο πιστοποιητικό όπως ορίζουν οι κανονισμοί του Υπουργείου Υγείας.

ΕΡ.: Τι πρέπει να προσέχουμε μετά από μια απεντόμωση ή μυοκτονία;

ΑΠ.: Οι εφαρμογές απεντόμωσης δεν αποτελούν κάποιον κίνδυνο προς τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες οδηγίες οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν. Για παράδειγμα μετά από έναν ψεκασμό για κατσαρίδες σε εσωτερικό χώρο, κάτι το οποίο είναι συχνό φαινόμενο αυτή την εποχή, δεν πρέπει να πέσει νερό στα σιφώνια της κουζίνας και του μπάνιου για 2 με 3 ώρες. Επίσης για περίπου μια βδομάδα δεν πρέπει να γίνει σφουγγάρισμα στα σοβατεπί των τοίχων καθώς ο ψεκασμός γίνεται πάντα περιμετρικά του χώρου. Υπάρχει και η περίπτωση δεύτερης εφαρμογής ανάλογα πάντα την σοβαρότητα του προβλήματος.

ΕΡ.: Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη με το όραμα που έχετε για την επιχείρησή σας, τι δυνατότητες πιστεύετε ότι υπάρχουν για να διευρυνθεί;

ΑΠ. : Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι επιθυμώ η επιχείρηση μου να γίνει γνωστή για τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει και να καταφέρω να καλύψω οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να έχουν οι πελάτες μου. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνω τον εαυτό μου μαζί με την επιχείρηση μου φέρνοντας καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε πολύ

Δόση Ελισάβετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more