Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Βασίλης Ρόκος :Προτάσεις που απευθύνονται στους επαγγελματίες της περιοχής




Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να παρουσιάσω μερικές προτάσεις που απευθύνονται στους επαγγελματίες της περιοχής:

1. Ανάπτυξη επιχειρηματικού περιβάλλοντος: Θα δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και την επένδυση με την απλούστευση των διαδικασιών έναρξης επιχείρησης, την παροχή επιχειρηματικών κινήτρων και την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαγγελματικής κατάρτισης.

2. Προώθηση τουρισμού: Θα επενδύσουμε στην προώθηση της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, με ανάπτυξη των υποδομών, προώθηση του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, καθώς και με προγράμματα που θα προσελκύουν τουρίστες και θα ενισχύουν την τοπική οικονομία.

3. Υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Θα αναπτύξουμε προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα παρέχουν οικονομική ενίσχυση, εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. Θα προωθήσουμε τη συνεργασία με τράπεζες και άλλους οργανισμούς για την παροχή πιο ευνοϊκών δανείων και χρηματοδοτήσεων στις επιχειρήσεις.

4. Ανάπτυξη υποδομών: Θα επενδύσουμε στη βελτίωση των υποδομών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των οδικών δικτύων, των λιμένων, των αερολιμένων και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Αυτό θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα της περιοχής και θα διευκολύνει τη μεταφορά εμπορευμάτων και την πρόσβαση σε αγορές.

5. Επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση: Θα υποστηρίξουμε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης που θα προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις στους επαγγελματίες της περιοχής. Θα συνεργαστούμε με εκπαιδευτικά ιδρύματα, επαγγελματικούς συνδέσμους και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη προγραμμάτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

6. Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας: Θα στηρίξουμε την έρευνα και την ανάπτυξη σε κλάδους με υψηλή τεχνολογική προστιθέμενη αξία, προωθώντας τη συνεργασία με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις. Θα δημιουργήσουμε κίνητρα για την καινοτομία και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις της περιοχής.

7. Υποστήριξη εξαγωγών: Θα ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες και θα παρέχουμε υποστήριξη για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής σε διεθνείς αγορές. Θα προωθήσουμε τη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, καθώς και την ανάπτυξη εξαγωγικών δικτύων και συνεργασιών.

8. Προώθηση της βιομηχανίας και της καινοτομίας: Θα δημιουργήσουμε προγράμματα που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην περιοχή, ειδικά σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας. Θα παρέχουμε επιχειρηματικά κίνητρα, χρηματοδοτική υποστήριξη και τεχνική βοήθεια για την εγκατάσταση νέων βιομηχανικών μονάδων και την αναβάθμιση των υπαρχουσών.

9. Ανάπτυξη ψηφιακής οικονομίας: Θα προωθήσουμε την ανάπτυξη της ψηφια9. Ανάπτυξη ψηφιακής οικονομίας: Θα προωθήσουμε την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στην περιοχή, προσφέροντας υποστήριξη για την ψηφιοποίηση και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις. Θα προωθήσουμε την ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών λύσεων, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Internet of Things και η Αναλυτική Επεξεργασία Δεδομένων, που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία των επιχειρήσεων.

10.. Προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης: Θα ενθαρρύνουμε την δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, στόχος των οποίων θα είναι η ενίσχυση της συνείδησης των πολιτών και των επιχειρήσεων για τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

11. Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας: Θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή, προωθώντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και ενισχύοντας την τοπική παραγωγή και εμπορία τροφίμων. Θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της οργανωμένης παραγωγής και προώθησης των προϊόντων της περιοχής στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό.

12. Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς: Θα προωθήσουμε τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κλ12. Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς (συνέχεια): Θα αξιοποιήσουμε τα πολιτιστικά αξιοθέατα και την παράδοση της περιοχής για να προωθήσουμε τον τουρισμό και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Θα επενδύσουμε στη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων και μουσείων και θα προωθήσουμε τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα προσελκύουν τουρίστες αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

13. Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής: Θα υποστηρίξουμε προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στην περιοχή. Θα διασφαλίσουμε την ισότητα των ευκαιριών για όλους τους πολίτες και θα προωθήσουμε την κοινωνική συνείδηση και τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την περιοχή.

14. Ενίσχυση της υγείας και της περίθαλψης: Θα επενδύσουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης στην περιοχή, ενισχύοντας τα τοπικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και παρέχοντας υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων ιατρικών υπηρεσιών. Θα προωθήσουμε την πρόληψη και την ενημέρωση σε θέματα υγείας και θα παρέχουμε υποστήριξη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνηθισμένων προβλημάτων υγείας.

15. Ενίσχυση της ασφάλειας: Θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής, ενισχύοντας τις υπηρεσίες αστυνόμευσης και πυροσβεστικής και παρέχοντας υποστήριξη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των καταστροφών που οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Αυτές είναι μερικές λύσεις και προτάσεις που δίνουμε ως Περιφερειακή ενότητα για τους επαγγελματίες.

Περισσότερες προτάσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more