Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Πράσινο και Μώβ στην πολιτική μας ζωή




Με άλλα λόγια, ένα νέο πράσινο και οικολογικό, προοδευτικό με ισχυρό Ευρωπαϊκό πρόσημο, πολιτικό σχήμα κάνει την εμφάνιση του, στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Και εννοούμε ότι το Πράσινο και Μωβ κατεβαίνει στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου, με αξιώσεις να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή. 

Αυτό που δεν ξέραμε ωστόσο, είναι ότι ένας από δύο τους Συνεπικεφαλής της συμμαχίας έχει καταγωγή από την Πέλλα! Πρόκειται για το Δομήνικο Κυριάκο Χρυσίδη, με καταγωγή από το Ριζοχώρι και τη Κωνσταντία Αλμωπίας. Ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διεθνούς ανάπτυξης, βιωσιμότητας και κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Χρυσίδης έχει δουλέψει για πάνω από μια δεκαετία στις Βρυξέλλες με τον ιδιωτικό τομέα και τα Ευρωπαϊκά όργανα, με δράση σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.


Ο κ. Χρυσίδης εχει πολιτική πορεία στον πράσινο χώρο σε Ελλάδα και Βέλγιο. Ξεκίνησε την πολιτική του ενασχόληση στον πράσινο χώρο του Βελγίου, που σήμερα συγκυβερνά τη χώρα και συνδιαμορφώνει την πολιτική ατζέντα. Έχει συνεργαστεί με τα πράσινα κόμματα ανά την Ευρώπη, από τους δυνατούς παίχτες, όπως είναι οι Πράσινοι της Γερμανίας, μέχρι και όλες τις πράσινες δυνάμεις της Ευρωμεσογείου, ως Οργανωτικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πράσινων. 

Μας αναφέρει ότι μπορεί το βιογραφικό του να φαίνεται έξω από τα συνήθη στην Πέλλα. Όμως "Μεγάλωσα με τη γη. Ξέρω τι θα πει καλοκαίρι στο χωράφι αντι διακοπών. Ως φοιτητής δούλεψα σκληρά στο χώρο της εστίασης για να τα καταφέρω. Ίσως και γι'αυτό μια από τις πολιτικές μου προτεραιότητες είναι ένα αύριο με έναν πιο βιώσιμο τουρισμό, για τον επισκέπτη και για τους ανθρώπους μας που δουλεύουν στον τουρισμό". Όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον πράσινο χώρο στην Ελλάδα "ξαναερωτεύτηκε" τη χώρα μας και θέλει να δουλέψει "για τον παραγωγικό τομέα με πράσινο και κοινωνικό πρόσημο που υπάρχει στην Ελλάδα και χρήζει στήριξης". 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που μας δίνει ο κ. Χρυσίδης: "Σήμερα, όλοι μιλούν για την κλιματική αλλαγή και πως επηρεάζει τον άνθρωπο, τον πλανήτη και τη βιοποικιλότητά μας, την οικονομία και την αγροτική μας παραγωγή. Η δική μας πολιτική πρόταση δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με πραγματιστικές λύσεις, που θα δουλέψουν για μια βιώσιμη οικονομία, και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας. Έχουμε μια πρόταση σύγχρονη, ένα θετικό πρότζεκτ που τρέχει στην Ευρώπη και πρέπει να το βάλουμε και εδώ εμπρός".

Το Πράσινο και Μωβ παρουσιάζει ψηφοδέλτιο με 4 υποψηφιότητες στην Πέλλα: τη Χρυσή Μιχαηλίδου, το Γιώργο Ζόγκα, τον Εμμανουήλ Καλομοίρη και την Αθηνά Χρυσίδου. Του ψηφοδελτίου ηγείται η Δρ. Χρυσή Μιχαηλίδου, η οποία γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1972. Τελείωσε οδοντιατρική στο ΑΠΘ, παιδοδοντία στο LMU στο Μόναχο και ορθοδοντική στο JLU στο Giessen, στην Γερμανία, όπου έγινε και διδάκτωρ. Διατηρεί δυο ιατρεία, ένα στην Έδεσσα και ένα στην Αθήνα. Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα ευπαθών ομάδων.

Με την φράση "Βάλε στη Βουλή τις ελπίδες σου, όχι τους φόβους σου", μας αποχαιρέτησε και μας ζήτησε να μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς του σε φίλες και φίλους από την Αλμωπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more