Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κυρίαρχος ο Κυριάκος παρά τις απώλειες από δεξια...

 Εξασφάλισε 3 από τις 4  έδρες…



 

Εκλέγονται: Λ. Βασιλειάδης, Δ. Σταμενίτης και Γ. Καρασμάνης 

• Από ΣΥΡΙΖΑ: Θ. Τζάκρη

• Μεγάλη νίκη πέτυχε η Νέα Δημοκρατία χθες και στην Πέλλα, εξασφαλίζοντας την εκλογή 3  βουλευτών (από τους τέσσερις), παρά την μείωση στα ποσοστά και στους ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. Βουλευτές εκλέγονται ο Λάκης Βασιλειάδης που είχε κάνει ρεκόρ ψήφων τον Μάιο ξεπερνώντας τους 18 χιλιάδες σταυρούς, ο Διονύσης Σταμενίτης που επανεξελέγη και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης από την Νέα Δημοκρατία. Η Θεοδώρα Τζάκρη επανεκλέγεται και πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μετρά 19 συνεχόμενα χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 




 Στο Νομό Πέλλας



Το κλίμα στο στρατόπεδο της γαλάζιας παράταξης και στην Πέλλα ήταν πανηγυρικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επικρατεί κατήφεια και έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα. Άξιο κριτικής πάντως το γεγονός ότι στην Πέλλα τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ έλαβαν συνολικά 16.000 ψήφους κάτι που δείχνει πως υπάρχουν ενεργοί πυλώνες στην Πέλλα. 




«Θρίλερ» με τις έδρες…



Αυτό που κυρίως σημάδεψε την χθεσινή εκλογική βραδιά στην περιοχή μας, ήταν το «θρίλερ» που παίχτηκε με την κατανομή των εδρών. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης οι έδρες στο Νομό Πέλλας άλλαξαν χέρια πολλές φορές. Στην αρχή όταν η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων έφτανε το 50% η ΝΔ κατέλαβε μια έδρα, μια το ΠΑΣΟΚ και από μια ΝΙΚΗ και Ελληνικη Λύση. Στην συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και έτσι αποκαταστάθηκε η τάξη με το 3-1 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more