Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αγνοείται αεροπλάνο της Egyptair! Κατευθυνόταν στο Κάιρο!




Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ένα αεροσκάφος της Egyptair, οποίο είχε ως προορισμό το Κάιρο. Επρόκειτο για την πτήση MS804, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Παρίσι με 69 επιβάτες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, στο εξαφανισμένο αεροπλάνο επέβαιναν 59 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος. Επιπλέον, το στίγμα του αεροσκάφους φαίνεται πως χάθηκε την ώρα που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
«Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ», ανέφερε η εταιρία με μία απλή ανάρτηση στο twitter. Επιπλέον η εταιρία γνωστοποίησε πως το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια και χάθηκε μόλις εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.
Ένα από τα εμπορικά πλοία ελληνικών συμφερόντων ανέφερε πριν από λίγες ώρες πως παρατήρησε έκρηξη στον ουρανό, στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου.
Οι ΝΥΤ αναφέρουν πως οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν ειδοποιήσει τους Αιγύπτιους συναδέλφους τους σχετικά με την απώλεια του αεροπλάνου, ενώ ο επικεφάλης της αιγυπτιακής αρχής αεροπλοΐας ανέφερε πως το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε ποτέ SOS.
Την περιοχή ερευνά 1 αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεων EBM-145. Επίσης η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, κατευθυνόμενη προς το σημείο που έγινε το συμβάν.
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί αυτή την ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ενώ πρόκειται να έρθει σε επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των ερευνών και όλα τα πιθανά αίτια της εξαφάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more