Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σκληρή απαίτηση Μέρκελ προς Σόιμπλε! Τι τον διέταξε να κάνει με το ελληνικό χρέος...




Με δημοσίευμα της εφημερίδα αναφέρει τη "χάρη" που ζήτησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η καγκελάριος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κλείσει τη διαμάχη με την Ελλάδα "γρήγορα, αθόρυβα και με τους δικούς της όρους". Μάλιστα, θέλει να έχει συμβεί αυτό μέχρι την συνάντηση των G7 που θα γίνει στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα.
Ακολουθούν αποσπάσματα του εν λόγω άρθρου στα οποία γίνεται αναφορά για τις προθέσεις της Μέρκελ αλλά και τι σκοπεύει να κάνει στη σύνοδο των G7.
"Δεν θέλει να ακούσει άλλες νουθεσίες από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δεν θέλει Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ, η οποία θα ήταν απαραίτητη αν δεν υπάρξει συμφωνία".
"Η CDU/CSU και η Βουλή δεν πρέπει να χρειαστεί να ασχοληθούν με την Ελλάδα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή την οποία δεν πρέπει να παραβιάσει ο Σόιμπλε".
"Αν καταφέρει ο Σόιμπλε την Τρίτη να κλείσει τη διαμάχη για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα μπορούσε, λίγες μέρες αργότερα, στην G7, πιο εύκολα, να υποχρεώσει τον Πρόεδρο Ομπάμα να χρησιμοποιήσει την κοινή πλειοψηφία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more