Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

"Χαστούκι" των Κούρδων στην Τουρκία! Κάτι έρχεται...




«Αυτή είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή για το έθνος μας. Αυτό το γραφείο, η Αντιπροσώπευση όλων των εθνικών ομάδων του πληθυσμού μας, Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και όλοι οι υπόλοιποι, γνωρίζετε ότι η χώρα μας πολεμά τους τρομοκράτες που απειλούν όχι μόνο εμάς αλλά και την Ευρώπη, έχετε παρατηρήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε πολλές περιοχές της χώρας μας χάρης στους διεθνείς φίλους μας, ο κοινός μας στόχος είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, να χτίσουμε μια σταθερή ειρήνη» ο SENAME Mohammed, αντιπρόσωπος της αυτόνομης περιοχής της Ροτζάβα στην Ευρώπη και σε ΗΠΑ, κατά την εγκαινίαση του νέου γραφείου εκπροσώπησης-διπλωματικής αποστολής του Συριακού Κουρδιστάν.
Όσον αυξάνεται ο αριθμός των γραφείων, τόσο ενισχύεται και η δύναμη των Κούρδων, οι οποίοι οδηγούνται αργά και σταθερά, στην δημιουργία κράτους.
Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά γραφείο που δημιουργείται από εκπροσώπους του Συριακού Κουρδιστάν, με τα υπόλοιπα να βρίσκονται σε Βερολίνο, Στοκχόλμη και Μόσχα.
Σύμφωνα με τους Κούρδους, η δημιουργία γραφείου στο Παρίσι, αποδεικνύει πως η Γαλλία στηρίζει έμπρακτα την Συρία.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα σήμερα τόσους επισκέπτες, τόσους φίλους που έχουν έρθει να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη στιγμή, δεν ήρθατε απλά μια επίσκεψη, μας δείξατε την υποστήριξη σας, μας επιβεβαιώσατε στην μάχη κατά της τρομοκρατίας» είπε ο επικεφαλής της αποστολής και μέλος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Γαλλία,  Khaled Issa.
«Σε διπλωματικό επίπεδο, η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την Ροτζάβα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν ήμαστε διπλωματική αποστολή, εκπροσωπούμε την περιοχή μας, δεν δημιουργούμε το δικό μας κράτος, το γραφείο μας λειτουργεί κάτω από τους γαλλικούς νόμους και θα αντιμετωπίσουμε την σχέση Γαλλίας-Ροτζάβα ως τμήμα της Συρίας σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε ο Issa.
Τώρα το γεγονός ότι οι Κούρδοι αυτονομούνται και ενισχύονται, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, η οποία έχει δηλώσει ανοιχτά ότι τους θεωρεί εχθρούς της και θα τους πολεμήσει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more