Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Νίκος Χουντής: «Είναι εννέα (9) οι ιδιωτικοποιήσεις που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή εικοσιτρείς (23) όπως επιμένουν οι θεσμοί»;

 

Στην εφημερίδα μας μίλησε και ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη Νίκος Χουντής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στην Ελληνική κοινωνία ενώ αναρωτήθηκε για τον αριθμό των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.
Ο Νίκος Χουντής, ανέφερε ότι σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2015), «το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται να προχωρήσει σε εννέα ιδιωτικοποιήσεις εντός της επόμενης τριετίας» και ότι το ίδιο επιβεβαίωσε πρόσφατα ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, δηλώνοντας ότι «οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε (με τους θεσμούς)».
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, συνεχίζοντας, αντιπαραθέτει δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 23 ιδιωτικοποιήσεις εντός τριετίας, αλλά και επισημαίνει τις τελευταίες πληροφορίες που επιμένουν ότι  οι θεσμοί απαιτούν πλέον οι ιδιωτικοποιήσεις να ανέλθουν σε 27.
Ταυτόχρονασημειώνει την ύπαρξη δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν ότι τα 2 παραρτήματα του 3ου μνημονίου, τα οποία δεν είχαν κατατεθεί στη Βουλή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, περιέχουν πρόσθετες δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις, πέραν των εννέα που δηλώνει η κυβέρνηση.
Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, απαντώντας στο πόσες είναι πραγματικά και ποιες συγκεκριμένα οι ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more