Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Απόβαση» του Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο (28/05) στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύρριλο




-Την Παρασκευή (27/05) η άφιξη του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλου

-Με ερωτηματικό η μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου


-Μέτρα ασφαλείας αλα Χόλιγουντ από την ελίτ των Ρώσων πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στη Χαλκιδική



Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα θυμίζουν ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου έχουν ήδη ξεκινήσει από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας, ήδη βρίσκεται στη Χαλκιδική κλιμάκιο συμβούλων ασφαλείας του Ρώσου προέδρου.
Ο λόγος της επίσκεψης στην αθωνική πολιτεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του Προκαθήμενου  της Ρωσικής Εκκλησίας είναι η συμπλήρωση 1000 ετών Ρώσικης παρουσίας στο Περιβόλι της Παναγίας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»  της Θεσσαλονίκης το μεγάλο διαστάσεων μεταγωγικό αεροσκάφος  ρωσικής κατασκευής τύπου Ilyushin Il-76MD της Ρωσικής αεροπορίας προερχόμενο από την Μόσχα, το οποίο μετέφερε στη χώρα μας τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες προεδρικές λιμουζίνες που θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις του Ρώσου ηγέτη, χωρίς κανείς να μπορεί να γνωρίζει σε ποια από τις τρεις θα επιβαίνει ο πρόεδρος,  όπως επίσης βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Παράλληλα με το Ilyushin Il-76MD, προσγειώθηκε και το αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-96-300 της ρωσικής κυβέρνησης το οποίο μετέφερε σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα απλώσει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρεθεί ο Πούτιν αλλά και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του, όπου οι συσκευές θα βρίσκονται σε συνοδευτικά οχήματα. Οι συσκευές αυτές έχουν την δυνατότητα να καταρρίψουν τυχόν απειλητικά drones (ελικοπτεράκια) αλλά και παράλληλα να παρέχουν ασφάλεια στις συνομιλίες του προέδρου. Ένας ακόμη λόγος που οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αναγκαίες είναι διότι τα drones δεν μπορούν να εντοπιστούν από τα συμβατικά ραντάρ και μπορούν να μεταφέρουν εκρηκτική ύλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται όλες οι ενέργειες για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ασύμμετρης αυτής απειλής.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα για πρώτη φορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από την άφιξη των δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας:

Άφιξη του μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin Il-76MD της Ρωσικής αεροπορίας στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από την Μόσχα.

Άφιξη του αεροσκάφους Ilyushin Il-96-300 της Ρωσικής κυβέρνησης στο Αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης
Τα μέλη του κλιμακίου με ειδική εκπαίδευση στην προστασία του No2  πιο ισχυρού άνδρα στον πλανήτη, έχουν κάνει ήδη κατόπτευση του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου θα προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος το Σάββατο 28/05 προκειμένου να μεταβεί ο Πούτιν στο Άγιο Όρος. Οι συνεννοήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία για την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη έγιναν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς, όπως γίνεται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνδρες που χειρίζονται το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας του προέδρου σε ανώτατο επίπεδο εντάσσονται σε διπλωματικές αποστολές.
Η προεδρική φρουρά, αντίστοιχη της αμερικάνικης «Secret Service», που θα συνοδεύει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε κάθε του βήμα προέρχεται από άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας, δηλαδή στη φημισμένη «Σπετσνάζ», τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους». Από αυτούς, τουλάχιστον 70 «κομάντο» με μαύρα κοστούμια θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο στις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε Αθήνα και Άγιο Όρος.
Το ρωσικό κλιμάκιο που βρίσκεται ήδη στη Χαλκιδική έχει αρχίσει τις «προπαρασκευαστικές ενέργειες» στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας στο Άγιο Όρος. Και αυτό διότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε το απρόοπτο κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλουν να γνωρίζουν την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται για οποιαδήποτε εργασία στο Άγιο Όρος και δεν είναι μοναχοί. Η έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σχεδιασμό, και για τον λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο αυστηρά σε σχέση με άλλες επισκέψεις του Πούτιν στο Άγιο Όρος.
Για λόγους ασφάλειας ο Πούτιν το Σάββατο θα μεταβεί από την Ουρανούπολη στη Δάφνη με το υπερσύγχρονο ταχύπλοο της Μονής Αγίου Παντελεήμονος. Στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, στις Καρυές, θα του γίνει επίσημη υποδοχή με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη με ανταλλαγή δώρων και αντιφώνηση από τον πρόεδρο.
Ακολούθως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί οδικώς αρχικά για προσκύνημα στη Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη γνωστή Βογορόδιτσα η οποία υπάγεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος.
H I.M. Αγίου Παντελεήμονος του Αγ. Όρους που θα επισκεφτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο 
Στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, θα τον υποδεχτούν ο ηλικίας 101 χρόνων ηγούμενος π. Ιερεμίας και ο ιερομόναχος π. Μακάριος, που αποτελεί το «δεξί του χέρι».
Στον Άγιο Παντελεήμονα θα βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τον οποίο θα συνοδεύει μεγάλος αριθμός επισκόπων του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά την άφιξή του στο Άγιον Όρος και στις Καρυές, ο κ.κ. Κύριλλος θα μεταβεί στη Βογορόδιτσα, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα για να δει ότι όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.
Επίσης, ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφτεί και το Παλαιομονάστηρο, που και αυτό υπάγεται στη Μονή Αγ. Παντελεήμονος και ανακαινίστηκε πρόσφατα. Η Ιερά Επιστασία δεν έχει λάβει ακόμη το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμούν ωστόσο ότι για λόγους ασφάλειας αυτό θα σταλεί προς το τέλος της εβδομάδας.

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος
Εβδομαδιαία εφημερίδα "ΘΕΜΑ" Χαλκιδικής

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more