Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Τουρκία χτυπάει τους Σύριους που γλυτώνουν από το ISIS...




H Τουρκία αντί να βοηθήσει τους Σύριους πρόσφυγες φαίνεται πως τους… γλυτώνει μια ώρα αρχύτερα από τον πόλεμο παίζοντας ουσιαστικά ρόλο συμμάχου του Ισλαμικού Κράτους!
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τα πυρά σε Σύριους άμαχους που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες και να τους επιτρέψει να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα. Ο Οργανισμός για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ ζήτησε από την Άγκυρα να μεταφέρει στοιχεία σχετικά με τις πιθανούς θανάτους προσφύγων από τον  βομβαρδισμό στο σύνορα με τη Συρία.
"Στους άμαχους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το ISIS, η Τουρκία απαντά με πυρά αντί της συμπόνιας, δήλωσε ο Gerry Simpson, ανώτερος ερευνητής του HRW για το προσφυγικό  είπε σε μια δήλωση. "Όλος ο κόσμος μιλάει για την καταπολέμηση του ISIS και όμως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα λόγω τρομερών παραβιάσεων και βρίσκονται  παγιδευμένοι στη λάθος πλευρά ενός τσιμεντένιου τοίχου", πρόσθεσε.
Ένα νέο κύμα προσφύγων έχει καταφύγει στην βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία μετά τις επιθέσεις  του Ισλαμικό Κράτος σε κοινότητες και τους εκδίωξε. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ξεριζώθηκαν χιλιάδες άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more