Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Διαβάστε το editorial της εφημερίδας Νέα της Αλμωπίας!


 
Πρώτο θέμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος. Όχι όμως τόσο για αυτά που είπε, αλλά για τα δημοσιεύματα με έντονη γεύση παραπολιτικών από κάποια σάιτ. Έτσι η τοπική κοινωνία έμεινε στην εικόνα και όχι στην ουσία των λεγομένων. Είναι πάντως γεγονός ότι η συνέντευξη είχε πραγματικές ερωτήσεις οι οποίες φώτισαν σκιερά ζητήματα της δημόσιας ζωής της Αλμωπίας. 
Ρόλος του δημοσιογράφου είναι να αναδεικνύει συμπεριφορές, να ασκεί κριτική, να ενημερώνει για τα κακώς κείμενα τους πολίτες. Στα πλαίσια αυτά και με διαφάνεια πάρθηκε αυτή η συνέντευξη. Όλα τα άλλα αποτελούν ανυπόστατα κουτσομπολιά, κίτρινες αναρτήσεις, παραμύθια της χανιμάς και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Έτσι λοιπόν προτρέπουμε τους συνταξιούχους πρώην αστυνομικούς που επιθυμούν να ασκήσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα να μάθουν να σέβονται τους ανθρώπους που εργάζονται στα Μέσα και προσπαθούν τίμια να βγάλουν το μεροκάματο τους.  Άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι των ΜΜΕ δεν έχουν την πολυτέλεια να εισπράττουν συντάξεις και να κάνουν το χόμπι τους. Δεν μπορεί σήμερα οι κολωτούμπες της πολιτικής κονίστρας, οι γραφικοί, οι καραγκιόζιδες, οι ψεκασμένοι, οι άνθρωποι που έχουν πουλήσει δεκάδες φορές τα πιστεύω τους σήμερα να το παίζουν τιμητές στην πλάτη της κοινωνίας. 

Στις σημαντικές ειδήσεις που αναδείχθηκαν από τη συνέντευξη του Δημάρχου, είναι σημαντικό το άνοιγμα που έγινε προς τους δυο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Χουρσόγλου και Μαρτίνας Ζιάκα. Ο Δήμαρχος με τα λεγόμενα του φάνηκε να δέχεται την κα Ζιάκα που με τη συμπεριφορά της, τα πιστεύω της και την σταθερή της θέση, έχει κερδίσει την εκτίμηση του, καθώς και με τον κο Χουρσόγλου που αν αποφασίσει να γυρίσει θα πρέπει να το κάνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν στα όργανα της παράταξης του κου Μπίνου.  Ο Δήμαρχος παρά τα όποια αδιαμφισβήτητα λάθη και αν έχει κάνει ή στο παρελθόν είχε δείξει αλαζονικές συμπεριφορές, διατηρεί σταθερή άποψη για τα βιλαέτια, για τις βαρονίες, για παραγοντίστικες συμπεριφορές αλλά και για τις παράλογες απαιτήσεις που πάντα απεχθανόταν. Η σταθερή του αυτή θέση είναι δεδομένο ότι θα του πιστωθεί από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more