Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Εδεσσαίος DJ VILLY αποκαλύπτει όσα θέλετε να μάθετε για τη δουλειά του!



Συνέντευξη στον Χρήστο Δημητριάδη

Τον VILLY , ή αλλιώς «ΑΓΑΠΑΚΙ» τον θυμάμαι ακόμα όταν πήγαινε στα μαγαζιά του Πατερά του ( μέγας επιχειρηματίας ο Κ.Πετρος) κ καθόταν πάντα διπλά στον DJ (STEVE MOULAKIS όπως μας είπε ο VILLYS στην ένδοξη MAKE UP) κ άκουγε και  έβλεπε τι έκανε κ πως έπαιζε μουσική τότε εκείνο το παιδί και  το όνειρο του ήταν να παίξει κ αυτός κάποια στιγμή μουσική σε τόσο κόσμο.. Από ματιές προερχόμενες από τα ανοιχτόχρωμα μάτια του, είχα δει ένα «διψασμένο» παιδακι να ανυπομονεί να «ρουφήξει» ιδέες, τεχνικές, ματιές και κόλπα, από τους DJs της τότε εποχής, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει, να ευημερήσει και να κάνει καριέρα ως DJ! Τα όνειρα, με σκληρή δουλειά και επιμονή (και τύχη – χρειάζεται να το λέμε κι αυτό), σχεδόν πάντα βγαίνουν αληθινά! Σε άλλους νωρίτερα, σε κάποιους άλλους αργότερα! Ο VILLYS είχε και εξακολουθεί να έχει το χάρισμα της «αυθεντικότητας» που μαζί με την ωριμότητα του χαρακτήρα του, μπόρεσαν να του χαρίσουν το δώρο, ότι είναι ένας ευτυχισμένος τύπος που η μοίρα του έδωσε την ευκαιρία, το hobby να αποτελέσει και το επάγγελμα του! Ο ίδιος, σαν το παλιό κρασί του χτες, έχοντας ταξιδέψει και παίξει σε clubs του εξωτερικού – όσο ελάχιστοι Έλληνες DJs, βρήκε τον απαραίτητο χρόνο και μας έδωσε μια «αυθεντική» συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε αρκετές φορές!





Ερ. Το γεγονός, ότι διάλεξες ως dj το πραγματικό σου όνομα κι όχι κάποιο nick name, θεωρείς ότι σε βοήθησε στη προώθηση της καριέρα σου, ως πιο άμεσο και φιλικό στο κοινό σου;

Απ. Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν βοήθησε στην καριέρα μου, απλά δεν μου αρεσουν τα ψευδωνυμα κ απο την άλλη έχω παρατηρήσει ότι πολλοί dj’s και artists χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα…"

Ερ. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

Απ. "Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή, η καριέρα μου ακόμα συνεχίζεται, και έχω δρόμο ακόμα. Αν πρέπει να πω κάτι, θα έλεγα ότι η καλύτερη στιγμή είναι όταν υπάρχει απόλυτος συντονισμός με τον κόσμο και την μουσική που παίζεις σε ένα μαγαζί. Πάντα και σε όλα τα μαγαζιά υπάρχει και συμβαίνει, απλά συμβαίνει για λίγο χρονικό διάστημα και πρέπει να το ζήσεις όσο θα κρατήσει."
Ερ. η γνώμη σου για τα social sites? Βοηθούν το «χτίσιμο καριέρας και εικόνας στη δουλειά μας και πόσο τα χρησιμοποιείς;

Απ. "Είναι η επανάσταση του Marketing και του Promotion. Είναι ο επικερδέστερος τρόπος επικοινωνίας στα χρονικά. Και ο πιο άμεσος τρόπος διαφήμισης. Φοβάμαι οτι σε λίγο καιρό δεν θα ξεχωρίζουμε τι πραγματικά έχουμε ανάγκη απο τα τόσα “προϊόντα” που υπάρχουν, τι είναι πραγματικά καλό και τι αξίζει. Δυστυχώς υπάρχει πολύ πληροφορία και καλούμαστε να την φιλτράρουμε. Απο την άλλη είναι ευχάριστο το οτι μπορείς να ακολουθείς και να παρακολουθείς ότι σου αρέσει. Να βρίσκεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, να ανήκεις κάπου. Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι δύο πλευρές του νομίσματος. Απλά πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί και προσεκτικοί."

Ερ. Πόσο χρόνο αφιέρωσες στο DJs training και με τι προσωπικές θυσίες για να ακολουθήσεις το ένστικτο του ονείρου σου;

Απ. Μην μιλάς σε παρελθόντα χρόνο, ακόμα ασχολούμαι με την τεχνική μου και μαθαίνω καινούρια πράγματα για να είμαι όσο γίνεται αψεγάδιαστος στις live εμφανίσεις μου. Δεν υπολογίζω τον χρόνο, είναι κάτι που το κάνω γιατί είναι το μεράκι μου, δεν το σκέπτομαι, δεν με νοιάζει πόσο χρόνο θα αφιερώσω, άυπνος! κουρασμένος! Όταν κάτι πρέπει να γίνει όπως πρέπει καλώς η κακώς έτσι πρέπει να σκέπτεσαι! Όσο για τις θυσίες είναι αμέτρητες αλλά η πιο «βαριά» είναι το να πρέπει να δουλεύεις και να είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους ειδικά απο την οικογενεια σου σε περιπτώσεις όπως Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ..
Ερ. Τι σημαίνει τελικά DJ για σένα; Ποιο είναι το feeling που σου πηγάζει ευρισκόμενος στα dexx??

Απ. Dj, σημαίνει γνώστης για το ποιο είναι το κατάλληλο κομμάτι να παίξει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει τον κόσμο να περάσει καλά, χωρίς όμως να ακολουθεί εύκολα μονοπάτια που προστάζουν οι μόδες και ο ίδιος ο κόσμος (εκεί μιλάμε για juke box). O Dj, είναι αυτός που θα «μορφώσει» και θα διαπαιδαγωγήσει μουσικά το κοινό! Χαρά, ικανοποίηση και εν τέλει ηρεμία είναι κάποια από τα συναισθήματα που νιώθω όταν βλέπω ότι οι κόποι μου έχουν τελικά αντίκτυπο σε μια μεγάλη μάζα κόσμου!
Ερ. Τα τελευταία χρόνια σε βρίσκουμε μόνιμα τις καλοκαιρινές σαιζόν στην Μύκονο καθώς κ πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό..

Απ. ναι πραγματικά τα τελευταία χρόνια είμαι τα καλοκαιριά στο νησί (Μύκονος) που είναι πολύ μεγάλο σχολείο μουσικά.. μπορείς να δεις κ να ακούσεις τους κορυφαίους DJs του κόσμου σε κάθε είδος μουσικής.  Μαγαζιά που είχα την τιμή κ χαρά να εργαστώ εκεί όπως COSI, AGYRA, JOY, VERANDA, MUSTACHE, REMEZZO, HIPPIE FISH, PANORMOS klp είναι για μένα πραγματικά από τις πιο σημαντικές ώρες εργασίας.. Όσο για το εξωτερικό ναι τα τελευταία χρόνια έχω εμφανιστεί σε SERVIA, SKOPJE, ROUMANIA, POLONIA. UK, TURKEY, CYPRUS, DUBAI  και σε όλες αυτές τις ΧΩΡΕΣ για ελληνικά πάρτι σε παρακαλώ..
Ερ. Η σύγχρονη τεχνολογία, βοήθησε κατά πολύ με τις εκδόσεις και την κυκλοφορία τέλειων DJing μηχανημάτων, την εξέλιξη του επαγγέλματος! Είσαι ένας DJ που ξεκίνησες φανατικά με βινύλιο και συνεχίζεις με cds… Παίζεις με υπολογιστή ή ακόμα δεν έχεις υιοθετήσει την εκδοχή αυτή; Είσαι ανοιχτός ως προς την τεχνολογία;
Απ. Δέχομαι τις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος μέχρι ένα σημείο όμως! Πλέον με τα cdj2000 της pioneer δεν δικαιολογώ κανέναν dj που παίζει με laptop!!! Μπορείς με usb, sd cards και cds να κάνεις απίστευτα πράγματα! Έτσι δεν χρειάζεται να κουβαλάς ολόκληρο υπολογιστή, να συνδέσεις και να ξεσυνδεεις καλώδια σαν τον ταλαίπωρο και ούτε να τρώει κολλήματα ο υπολογιστής, ούτε να κοιτάς σαν αποχαυνωμένος μια οθόνη λες και είσαι στο facebook η παίζεις counterstrike! Δεν μ’ αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες αλλά νομίζω πως δεν θα με δείς ποτέ να παίζω με laptop!
Ερ. Αν σε έβαζα μπροστά σε μια παρέα φιλόδοξων παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το DJing, ποιες θα ήταν οι συμβουλές σου και από την άλλη, τεχνικά ποια θα ήταν η προτροπή σου να ακολουθήσουν;

Απ. Κλείστε το στόμα σας και την σελίδα σας στο facebook, πιάστε 2 technics mk2, και μάθετε να παίζετε. Όταν μάθετε, πάρτε 2 cdj pioneer (χωρίς sync button ΑΧ αυτο το sync) και προπονηθείτε. Όταν είστε έτοιμοι να σταθείτε αξιοπρεπώς σε μια κονσόλα, ανοίξτε το προφίλ σας στο facebook… το στόμα παραμένει κλειστό!
Ερ. Εσύ ξέρουμε ότι είσαι ένας DJ που παίζει ελληνική μουσική και  είσαι γνωστός ως DJ των πλούσιων. Τι πρέπει να έχει κάποιος για να παίξει ελληνική μουσική κ γιατί DJ των πλούσιων???

Απ. χαχαχαχχαχα ( γέλια )... πέρα από τις μουσικές γνώσεις ,για μένα για να παίξεις ελληνικά πρέπει να έχεις αγαπήσει να έχεες αγαπηθεί να υπήρξες ερωτευμένος να έχεις κλάψει για γυναίκα να έχεις χαρεί για στιγμές που φίλοι σου πετυχαν κάτι το οποίο ήθελαν κ μην ξεχνάς το πιο σημαντικό Χρήστο το οποίο είναι να έχεις πάει πολλές πολλές φόρες στα μπουζούκια.. όσο για το DJ των πλούσιων ( γέλια ξανά ) μου λένε οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που με καλούν για τα live ότι κάνουν καλούς τζίρους οπότε κ γω δεν φοβάμαι να ζητήσω αυτά τα οποία τους ζηταω να μ δώσουν για να παίξω στα μαγαζιά τους...

Ερ. DJ = και παραγωγός μουσικής; Ή πολλοί καίγονται με αυτό; Δηλαδή πόσο σχέση μπορούν να έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους; Τελικά αυτό τι δίνει; Ποιότητα ή απλά επιπλέον αμοιβή και δισκογραφία; Έχω ακούσει πάρα πολλούς καλούς παραγωγούς σύγχρονης ελληνικής σκηνής με πολύ αξιόλογα ακούσματα που όταν ανέβηκαν στα decks των clubs που έπαιζαν, δεν είχαν ιδέα από DJing! Ποια είναι η γνώμη σου?
Απ. DJ – PRODUCER καμία σχέση!!!! το ότι είσαι καλός στο ένα δεν σημαίνει ότι είσαι και στο άλλο! Είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση να περιμένεις τον αγαπημένο σου παράγωγο να τον ακούσεις live και να μην ξέρει που πάνε τα 4….!Το ιδανικό είναι να τα συνδυάζεις και τα 2 και αυτό το έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ! Για την ιστορία θα αναφέρω κάποιους όπως: VALENTINO - ANTONIS DIMITRIADIS - PANOS XARITIDIS..

Χρήστος Δημητριάδης:VILLY η αλλιώς ΑΓΑΠΑΚΙ όπως σε φωνάζουν σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την όμορφη συνέντευξη!
Βασίλης Καδρέφης: Είμαι σίγουρος ότι έχεις να μας δώσεις ακόμα πολλά! Δική μου ευχαρίστηση αν και με διελυσες ρε Χρηστο!! Ξέρω όμως ότι το αποτέλεσμα θα με κάνει να ξεχάσω το πόση ώρα απαντούσα στις ερωτήσεις !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more