Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έρχεται από τα βάθη των ωκεανών και είναι το ελιξίριο της ζωής!



 Η χλωρέλλα είναι μια υπερτροφή που έρχεται από τα βάθη των ωκεανών. Είναι στρογγυλά μονοκύτταρα πράσινα μικροάλγη, που θεωρούνται η βάση της πλανητικής διατροφικής αλυσίδας εδώ και 25 δισεκατομμύρια χρόνια. Περιέχει περίπου 60% πρωτεΐνη, όλα τα αμινοξέα και μπορεί να συγκριθεί με τη ζωική πρωτεΐνη, αν εξαιρέσουμε το ελαφρώς μικρότερο ποσοστό μεθειονίνης. Περιέχει μεγάλο αριθμό βιταμινών, όπως βήτα-καροτίνη και καροτενοειδή, βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, φολικό οξύ, χολίνη, ινοσιτόλη, PABA, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ (πολλοί χορτοφάγοι ισχυρίζονται ότι η χλωρέλλα περιέχει βιταμίνη Β12, άρα μπορούν να παίρνουν τη βιταμίνη Β12 από τη χλωρέλλα αντί από τις ζωικές τροφές. Η χλωρέλλα όμως δεν περιέχει αληθινή Β12, αλλά μια ανάλογη ουσία με τη βιταμίνη Β12, που δεν καλύπτει τις ανάγκες μας σε αυτή τη βιταμίνη). Είναι πλούσια πηγή οργανικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, ιώδιο, γερμάνιο, κοβάλτιο κ.λπ.. Αρκεί να αναφέρουμε ότι περιέχει ανά 100 γραμμάρια 20 φορές περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το βοδινό συκώτι (βέβαια κανείς δεν καταναλώνει 100 γραμμάρια χλωρέλλα την ημέρα). Περιέχει επίσης λιποϊκό οξύ (θειούχο αντιοξειδωτικό), ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (άλφα λινολεϊκό οξύ και GLA (γάμμα λινολενικό οξύ). Η χλωρέλλα περιέχει επίσης τη μεγαλύτερη ποσότητα χλωροφύλλης από κάθε άλλο φυτό επί γης (περισσότερη χλωροφύλλη και από το κριθαρόχορτο και το σιταρόχορτο). Η χλωρέλλα αποτελεί μια τέλεια τροφή για τον άνθρωπο, και μάλιστα πολλοί σύγχρονοι ερευνητές και γιατροί τη θεωρούν ως ανοζωογονητικό κατά του γήρατος. Στην Ιαπωνία η χλωρέλλα είναι πιο δημοφιλής και από τη βιταμίνη C και υπολογίζεται ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι τη λαμβάνουν καθημερινά.
Τα θεραπευτικά της αποτελέσματα μέχρι πρόσφατα αποδίδονταν στα υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης που περιέχει, αλλά νεότερες έρευνες Ιαπώνων επιστημόνων έρχονται να αποδείξουν ότι το μυστικό της θεραπευτικής δράσης της χλωρέλλα βρίσκεται σε ένα συστατικό της, την αλμπουμίνη. Η αλμπουμίνη είναι η πλέον άφθονη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο αίμα και δρα ως το ισχυρότερο φυσικό αντιοξειδωτικό, που κυριολεκτικά σαρώνει τις ελεύθερες ρίζες. 38 τουλάχιστον επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τη στενή σχέση μεταξύ των υψηλών επιπέδων αλμπουμίνης στο αίμα και του μεγαλύτερου διαστήματος ζωής των κυττάρων. Αυτές οι έρευνες, λέει η Tim Sara, πρόεδρος της Nature’s Balance, «επιβεβαιώνουν ότι τα επίπεδα της αλμπουμίνης στο αίμα αποτελούν τέλειους δείκτες της γενικής κατάστασης της υγείας του ανθρώπου και ότι τα χαμηλά επίπεδα αλμπουμίνης συμβάλλουν στην πρόοδο της πορείας των κατ’ ουσίαν μη κληρονομικών εκφυλιστικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών νοσημάτων».
Πολυάριθμες μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει ότι η χλωρέλλα αυξάνει τα επίπεδα αλμπουμίνης στο αίμα τους σε ποσοστό 16%-21%. Μια μελέτη έδειξε ότι από 50 ανθρώπους ηλικίας 70-90 ετών που έπασχαν από τη νόσο του Alzheimer και λάμβαναν καθημερινά 6 γραμμάρια χλωρέλλα για έξι μήνες, το 68% είχε μια βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους σε ποσοστό τουλάχιστον 30%. Ανάλογες μελέτες, λέει η Tim Sara, αποδεικνύουν ότι η αλμπουμίνη που περιέχει η χλωρέλλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων πολλών μορφών καρκίνου, του διαβήτη, του AIDS, της αρθρίτιδας, της παγκρεατίτιδας, της κίρρωσης του ήπατος, της ηπατίτιδας, των πεπτικών ελκών, της αναιμίας κ.ά..
Η αντικαρκινική δράση όμως της χλωρέλλα οφείλεται και σε ένα από τα 19 αμινοξέα που περιέχει, τη λυσίνη, η οποία είναι ευεργετική κατά της λευχαιμίας και του καρκίνου του φάρυγγα και του λάρυγγα. Ιάπωνες επιστήμονες, μετά από έρευνες που διεξήγα¬γαν για την αντικαρκινική δράση της, αποφάνθηκαν ότι η χλωρέλλα υπόσχεται πολλά για τη θεραπεία της λευχαιμίας και του καρκίνου του μαστού.
Η χλωρέλλα περιέχει 13% RNA/DNA στην πλέ¬ον αφομοιώσιμη μορφή, ενώ οι σαρδέλες που θεωρούνται η καλύτερη πηγή, περιέχουν μόνο 8%. Μια διατροφή υψηλή σε RNA/DNA είναι πολύ ωφέλιμη για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα γι᾿ αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα με τις πουρίνες (ουρική αρθρίτιδα). Ο βιοχημικός Dr. Benjamin Frank δούλευε με τις νουκλεοπρωτεΐνες RNA/DNA. Στο βιβλίο του «Η αντιγηραντική δίαιτα» υποστήριζε την κατανάλωση όχι μόνο νουκλεοπρωτεϊνών σε συμπυκνωμένα διαλύματα ή εκχυλίσματα (αδενοθεραπεία), αλλά και τροφών υψηλών σε νουκλεοπρωτεΐνες ή νουκλεϊκά οξέα. Για πολλά χρόνια οι γιατροί και οι επιστήμονες είχαν αναγνωρίσει ότι το DNA και το RNA κρατούν το κλειδί της ζωής και της υγείας. Πολλοί λίγοι άνθρωποι όμως συνειδητοποιούν ότι η διατροφική πρόσληψη νουκλεοπρωτεϊνών υποστηρίζει τις νουκλεοπρωτεΐνες μέσα στα κύτταρά μας. Ο Dr. Frank ήταν ένας από τους ανθρώπους που το κατάλαβαν αυτό, και η πολύχρονη κλινική εμπειρία του με πολλούς ασθενείς έδειξε ότι τα νουκλεϊκά οξέα επιδρούν στη γήρανση και στις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες. Ο Dr. Frank ανακάλυψε ότι τροφές πλούσιες σε νουκλεοπρωτεΐνες, όπως σαρδέλες, όργανα ζώων, μοσχαρίσιο συκώτι, καρδιά και νεφρά, έχουν σημαντικές αναζωογονητικές επιδράσεις σε αυτούς που τις καταναλώνουν. Ο Dr. Frank αναφέρει απίστευτα περιστατικά ανάρρωσης ανθρώπων με σοβαρή καρδιοπάθεια που δεν μπορούσαν να περπατήσουν χωρίς να τους πιάσει στηθάγχη, με διαβήτη, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα καθώς και με άλλες παθολογικές καταστάσεις. Μια τροφή υψηλή σε νουκλεϊκά οξέα που δεν γνώριζε ο Dr. Frank είναι και η χλωρέλλα, οπότε ένα μέρος της αναζωογονητικής δράσης της χλωρέλλα είναι και οι νουκλεοπρωτεΐνες που περιέχει.
Η χλωρέλλα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια αλυσίδα πολυσακχαριτών που υπάρχει στη χλωρέλλα και ονομάζεται chlorellan ενεργοποιεί την παραγωγή ιντερφερόνης και δραστηριοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα. Στην Ιαπωνία έχει χρησιμοποιηθεί κατά των καρκινικών όγκων και κατά των ιών, όπως του ιού του έρπητα. Αυτοί οι πολυσακχαρίτες είναι ευεργετικοί για τα έντερα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωσή τους. Βοηθούν στην ανάπτυξη των φιλικών βακτηριδίων των εντέρων και σκοτώνουν τα βλαβερά βακτήρια και τους μύκητες. Αποτοξινώνουν γενικότερα τον οργανισμό, αφού απομακρύνουν από το σώμα τα βαρέα μέταλλα, όπως το κάδμιο, τον υδράργυρο και τον μόλυβδο. Δυστυχώς σήμερα λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των βιομηχανικών αποβλήτων το σώμα πολλών ανθρώπων περιέχει πολλά βαρέα μέταλλα. Για παράδειγμα, βαρέα μέταλλα μπορούμε να πάρουμε από την κατανάλωση ψαριών που αλιεύονται σε μολυσμένες θάλασσες ή από τον υδράργυρο που περιέχουν τα παλιά σφραγίσματα δοντιών. Το μαγείρεμα με παλιά μαγειρικά σκεύη είναι αιτία να εισάγουμε στον οργανισμό μας βαρέα μέταλλα. Τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο και πολλοί τα ενοχοποιούν για πρόκληση αυτισμού στα παιδιά. Η ποσότητα βαρέων μετάλλων, που περιέχονται στους ιστούς του σώματός μας, μπορεί να ανιχνευθεί με ειδική βιοχημική εξέταση. Η χλωρέλλα είναι ένα από τα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να απαλλαγεί από τα βαρέα μέταλλα.
Πολλοί θεωρούν ότι η χλωρέλλα θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό φυσικό αντίδοτο σε μια πυρηνική μόλυνση και στις εκφυλιστικές καταστάσεις που προκύπτουν από αυτήν, όπως η λευχαιμία. Είναι ευεργετική για την αντιμετώπιση των ελκών, της κολίτιδας, της νόσου του Crohn και της εκκολπωματίτιδας. Σε υψηλές δόσεις μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη. Επιταχύνει την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων και μπορεί να τοποθετείται κατευθείαν πάνω στο δέρμα γι’ αυτό το σκοπό.
Οι χρήστες της χλωρέλλα αναφέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη της: Έχουν θεραπευτεί από εκζέματα, χαρίζει καλύτερο δέρμα και μαλλιά, βοηθά σε δερματικά προβλήματα και κρεατοελιές και στις μυρμηγκιές των πελμάτων, καθαρίζει το σώμα και το συκώτι από τις τοξίνες, χαρίζει ενέργεια και κάνει τους καταναλωτές της να μην αισθάνονται κούραση κατά τη μέση της ημέρας και να μην έχουν ανάγκη να πιουν καφέ για να νιώσουν περισσότερη ενέργεια, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τα αέρια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους βοηθά στις αλλεργίες τους και καταπολεμά τις φλεγμονές. Άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, που η πάθησή τους τούς εξαντλεί και νιώθουν κουρασμένοι, ωφελούνται πάρα πολύ από την κατανάλωση της χλωρέλλα.
Θεωρώ τη χλωρέλλα τη σημαντικότερη υπερτροφή. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ήταν ενήμεροι για τη χλωρέλλα και να την ενέτασσαν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Μπορεί να συνδυαστεί με σπιρουλίνα, κριθαρόχορτο και σιταρόχορτο.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more