Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδος...



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, θα συναντηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα συζητήσουν για τα προβλήματα της Ελλάδας και θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης. Βασικότερο θέμα συζήτησης θα είναι το προσφυγικό, ενώ θα συζητηθεί και η οικονομική κρίση.
Ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ, βλέποντας τον ελληνικό λαό να στρέφεται προς τη Ρωσία, επιχειρεί να κάνει κάποιες κινήσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τη χώρα μας και παράλληλα θα αυξήσουν την επιρροή των ΗΠΑ στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Ο Ανώτερος Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Charles Kypchan, ενημέρωσε του δημοσιογράφους για την επίσκεψη του πλανητάρχη στη Γερμανία και ανακοίνωσε πως θέμα συζήτησης θα είναι η προσφυγική κρίση και το ελληνικό πρόγραμμα. Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως το πρόγραμμα πρέπει να ελαφρυνθεί και θα πρέπει να γίνει βιώσιμο, αφού το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες των Ελλήνων είναι υπερβολικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Kypchan:
"Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι εμείς πιστεύουμε πως η καγκελάριος Μέρκελ επέδειξε τολμηρό ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Ο Πρόεδρος θέλει να προσφέρει πολιτική στήριξη επειδή το έκανε αυτό, και στη συνέχεια να συνεργαστεί μαζί της για να βεβαιωθεί ότι το νέο σύστημα με την Τουρκία (για την αντιμετώπιση του προσφυγικού) είναι αποτελεσματικό. Και εκεί θα συζητήσουν την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνεργασία με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα διακινητών, που είναι υπεύθυνα για τη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη και την Ελλάδα. Νομίζω ότι θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε πως θα εργαστούμε με την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα επίσης έχει επωμιστεί ένα υπέρμετρο μερίδιο του βάρους για το προσφυγικό. Και πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα με τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται εκεί. Επίσης να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Τέλος θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more