Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Άποψη: Ανάπτυξη εκτός των λουτρών "Πόζαρ" και σε άλλες περιοχές του δήμου Αλμωπίας



Με αφορμή τον μονόπλευρο τρόπο,που οι διοικούντες τον δήμο μας, αντιμετωπίζουν τον τομέα της ανάπτυξης, ρίχνοντας την προσοχή τους ΜΟΝΟ στα Λουτρά Πόζαρ,   μας γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις, οι οποίες αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας και πιο συγκεκριμένα την δυνατότητα ανάπτυξης και άλλων περιοχών, όπως είναι κάποιες εκμεταλλεύσιμες τοποθεσίες των Προμάχων.
Είναι γνωστό στους κατοίκους του χωριού, και σε πολλούς άλλους, η απείρου κάλλους περιοχή "Μπιτσκία" η οποία θα μπορούσε με μια προσεκτική παρέμβαση, να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση αναψυχής και διασκέδασης. Τα βαθύσκιωτα πλατάνια, τα γάργαρα τρεχούμενα νερά και η φυσική ηρεμία, που επικρατεί και ο πανέμορφος περιβάλλων χώρος, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα "δυνατό" εργαλείο αναβάθμισης του χωριού και της τοπικής οικονομίας, με τη δημιουργία ενός κοινοτικού αναψυκτηρίου. 
Άλλωστε οι παλαιότεροι θα θυμούνται, ότι πριν από χρόνια, λειτουργούσε στην περιοχή το φημισμένο "Φράγμα", που ήταν σημείο αναφοράς στην καλοκαιρινή διασκέδαση, έλκοντας πολλούς επισκέπτες από την επαρχία μας.
Θα μπορούσαν λοιπόν οι υπηρεσίες του δήμου μας, να αναζητήσουν κάποια προγράμματα, που σίγουρα υπάρχουν, και να βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, ώστε να ιδρυθεί μια τοπική κοινωφελής επιχείρηση, που και θα δώσει θέσεις εργασίας σε αρκετούς κατοίκους και θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών του χωριού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όλοι γνωρίζουμε ότι η επισκεψιμότητα των Προμάχων ανάγεται μόνο στην Ιερά μονή του Αγίου Ιλαρίωνα και σε κάποιες οικογενειακές ταβέρνες.
Μια άλλη πρόταση προς ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής, θα μπορούσε να ήταν και η ανάπλαση της τεράστιας εδαφικής επιφάνειας του "Φυλακίου", το οποίο ρημάζει εγκαταλελειμμένο, έρμαιο στις διαβρώσεις του καιρού και το διάβα των χρόνων.
Αν μπορούσαν να εξευρεθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια από προγράμματα που τρέχουν, η περιοχή προσφέρεται για μια κάθετη ολοκληρωμένη παρέμβαση και θα ήταν δυνατή η κατασκευή ξενώνων, εστιατορίου, πισίνας, αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστημάτων πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, λαογραφικού μουσείου και πλείστων άλλων προσθηκών.
Το αποτέλεσμα θα ήταν άκρως επωφελές για τον τόπο μας και την τοπική κοινωνία, αφού είναι σίγουρη η προσέλκυση εκατοντάδων επισκεπτών με την  κατάλληλη προώθηση.
Είναι γνωστή σε όλους η καθημερινή δραστηριότητα, κατά την οποία, λεωφορεία με πιστούς από όλη την χώρα περνούν από εκεί, πηγαίνοντας προς την μονή. Άρα η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, θα προσέλκυε αρκετούς για να ξαποστάσουν πίνοντας έναν καφέ ή αγοράζοντας κάποιο τοπικό προϊόν.
Εν κατακλείδι θα προτρέπαμε τους ικανούς και ανοιχτόμυαλους κατά την άποψή μας υπεύθυνους-διαχειριστές του δήμου, να στρέψουν το βλέμμα τους, εκτός των Λουτρών και σε άλλες περιοχές, που τέτοιες υπάρχουν διάσπαρτες στα όρια της Αλμωπίας και να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, που απλόχερα προσφέρει ο ευλογημένος μας τόπος.


Πηγή: Προμαχιώτικα Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more