Φανερά εκνευρισμένος είναι με την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αφού η κυβέρνηση της χώρας μας φαίνεται πως δε δέχεται να επιλεχθεί η Ελλάδα ως σημείο διέλευσης του νέου αγωγού φυσικού αερίου "Poseidon".
Πρόκειται για αγωγό ρωσικών συμφερόντων, η αλήθεια όμως είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει πολλά από μία ενδεχόμενη συμφωνία. Επομένως η στάση της δυτικόφιλης κυβέρνησης παραξενεύει.
Υπάρχουν λοιπόν πληροφορίες πως Γερμανία και ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ελεγχθεί η ροή αερίου προς την Ευρώπη. Αν προχωρήσει ο ρωσικός αγωγός, κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο.
Ύστερα λοιπόν από την ακύρωση της κατασκευής του South Stream, η Ρωσία έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για συνεργασία στα ενεργειακά με την Ελλάδα. Άλλωστε είχε υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Gazprom, της γαλλική EDF Edison και της ελληνικής ΔΕΠΑ, προκειμένου να αναπτυχθούν σχέδια για έναν νέο αγωγό, ο οποίος θα φέρει την κωδική ονομασία "Poseidon". Όπως μπορείτε να δείτε από τον παρακάτω χάρτη, ο αγωγός αυτός φθάνει μέχρι και την Ιταλία!

"Η διαδρομή του  αγωγού φυσικού αερίου  «Poseidon» από την  Ελλάδα δεν έχει αποφασισθεί ακόμη , και είναι επί του παρόντος στο στάδιο της επεξεργασίας", δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ, φανερώνοντας τον εκνευρισμό της ρωσικής πλευράς.
"Όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ελλάδα,  η διαδρομή δεν είναι ήδη επιλεγμένη, διότι αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα".

      Βότανα και Αιθέρια Έλαια για Υγεία και Ευεξία.