Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΟΚ! Ο Ομπάμα παρεμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση...




«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μετριάζει την Βρετανική επιρροή, την μεγεθύνει» γράφει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε νέο άρθρο του που δημοσιεύει η Daily Telegraph.
Πρόκειται για μια αναπάντεχη παρέμβαση του αμερικανού προέδρου, που εντυπωσίασε και προκάλεσε ταυτόχρονα αντιδράσεις.
Λίγο πριν την συνάντηση του με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπαράκ Ομπάμα, αποφάσισε να επέμβει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουσιαστικά να κατευθύνει την γνώμη των βρετανών.
«Μια ισχυρή Ευρώπη δεν είναι απειλή για την παγκόσμια ηγεσία της Βρετανίας ενισχύει την παγκόσμια ηγεσία της Βρετανίας» γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα.
 «Θα πω, με την ευθύτητα ενός φίλου, ότι το αποτέλεσμα της απόφασής σας είναι θέμα βαθύτατου ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ. Οι δεκάδες χιλιάδες των Αμερικάνων που αναπαύονται στα νεκροταφεία της Ευρώπης είναι ένα σιωπηλό σύμβολο του πόσο συνδεδεμένες είναι η ευημερία και η ασφάλειά μας» τόνισε στο άρθρο του αμερικανός πρόεδρος, επιχειρώντας να υπενθυμίσει την "φιλία" των ΗΠΑ με την Βρετανία.
Το κατά πόσο επηρέασε τους βρετανούς, η νέα επέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα, θα φανεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που κήρυξε ο Ντέιβιντ Κάμερον, σχετικά με την έξοδο ή όχι της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more