Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο λαός της Πέλλας έχει πολλά προβλήματα, όπως το σύνολο των κατοίκων της χώρας και τα προβλήματα αυτά δεν μπορεί να επιλύσει. Είναι προβλήματα οικονομικά κυρίως αλλά και γενικά προβλήματα επιβίωσης.
Ασχολούνται όλοι με την επίλυση τους και φαίνεται ότι δεν μπορούν να βρουν λύση, ώστε να ικανοποιήσουν τις συνθήκες ζωής τους. Για όλα αυτά τα προβλήματα φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και δεν φαίνεται φως σε τούνελ επίλυσής τους.
 Ο ορθόδοξος Ελληνικός Λαός προσεύχεται στον Πανάγαθο Θεό και ελπίζει στην επίλυση, στην βελτίωση.
Φαίνεται ο κόσμος μας δεν έχει άλλη ελπίδα στους κυβερνώντες και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Θεό.
Οι εκκλησίες κάθε Κυριακή και όχι μόνο κατακλύζουν από πιστούς και μαζί με τους ιερείς προσεύχονται για την καλυτέρευση της ζωής τους.
Είναι αλήθεια ότι ο λαός μας στηρίζεται και νυν και αεί στην χάρη του Χριστού και της Παναγίας. Όμως αρκετοί πιστοί της Ορθοδοξίας ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης τους ασχολούνται με τους Λειτουργούς της Εκκλησίας μας δηλαδή τους ιερείς όλων των βαθμίδων και ιδιαίτερα με τον επίσκοπο Μητροπολίτη της Ι. Μητροπόλεως Πέλλας τον κ.κ. Ιωήλ.
Όλοι εμείς, εκτός αυτών που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά, ίσως άκακα, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τον θέλουμε να είναι όπως είναι, σεμνός, αθόρυβος, εργατικός και με πλούσια κοινωνική και ανθρωπιστική δράση. Έτσι θέλουμε τον Μητροπολίτη μας, αθόρυβο και σεμνό.
Αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν είναι αυτός που πρέπει, ο Θεός θα κρίνει και όχι εμείς.
Ο Μητροπολίτης μας από την εποχή που τοποθετήθηκε στην Μητρόπολη Πέλλης έφερε την γαλήνη στους εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και στον Λαό της Πέλλας.
Η γνώμη μας είναι ότι εκτιμάται βαθύτατα, από όλους τους πιστούς.
Θα πρέπει να τον σεβόμεθα τον Ιεράρχη και ποιμένα της τοπικής εκκλησίας και να μην τον συμπεριλαμβάνουμε στα τρέχοντα προβλήματά μας.
Είναι ακμαίος και υγιής και έχει τον έλεγχο της Μητροπόλεως. Αναμιγνύεται στα κοινά όταν πρέπει και όσο πρέπει.
Κάποιοι τον θεωρούν να έχει κλονισμένη την υγεία του και μάλιστα του εύχονται και «περαστικά».
Έχουμε όλοι μας τόσα πολλά προβλήματα και ας ασχοληθούμε με αυτά.
Η ευχή μας είναι να είναι πάντα καλά και να κρατά γερά την ποιμενική ράβδο του, για το καλό όλων μας και της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Η Αθεΐα στην εποχή μας είναι σε έξαρση και οφείλουμε όλοι να έχουμε τον νου μας και να σταθούμε κοντά στον Μητροπολίτη μας και τον Ιερό Κλήρο.


Χαράλαμπος Σαββίδης

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more