Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νέες εξελίξεις! Μακελειό στη Χίο με άγρια επεισόδια…




«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στη Χίο ανάμεσα σε εκείνους που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων και σε αυτούς που είναι ενάντια στο μεταναστευτικό ρεύμα, μετά και τα τελευταία επεισόδια που έγιναν με τους μετανάστες στο λιμάνι του νησιού.
Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο  το οποίο συστάθηκε για να δοθεί μια λύση. Την ίδια ώρα, έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί αντίπαλες ομάδες, μία με εκείνους που ζητούσαν την απομάκρυνση των προσφύγων και μία με τους αντιρατσιστές ενώ δεν δίστασαν να εισβάλλουν και στην αίθουσα διακόπτοντας το συμβούλιο.
Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη στο νησί, με τον δήμαρχο, Μανώλη Βουρνού να έχει ήδη στείλει εξώδικα στον  αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να μεταφερθούν κάποιοι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας της Λέρου. Όλα αυτά, πριν μπουν μέσα οι πολίτες και αρχίζουν να διαμαρτύρονται έντονα με φωνές, βρισιές ακόμα και ρίψη γιαουρτιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more