Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αβραμόπουλος: «Πρέπει να αναβαθμισθεί το σύστημα παροχής ασύλου»...




«Μη δίκαιο και μη βιώσιμο» χαρακτήρισε το σύστημα παροχής ασύλου, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε επίσης ότι το σύστημα μετεγκατάστασης δεν λειτουργεί και τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστούν ασφαλείς διαδρομές για τις μεταναστευτική ροή.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την συζήτηση για την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η Επιτροπή θα καταθέσει συμπληρωματικές  προτάσεις για πρωτοβουλίες με στόχο την ύπαρξη μεγαλύτερης σύγκλισης στο ευρωπαϊκό σύστημα παροχής ασύλου και τον περιορισμό των δευτερογενών μετακινήσεων».
Οι νέες αυτές προτάσεις θα έχουν ως στόχο να ενισχυθεί η ασφάλεια του συστήματος «Eurodac». Πρόκειται για το σύστημα που θα συγκρίνει τα δαχτυλικά αποτυπώματα εκείνων που αιτούνται άσυλο.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε επίσης ότι η κρίση έδειξε ότι «το υφιστάμενο σύστημα δεν λειτουργεί και σίγουρα πρέπει να αναβαθμισθεί το σύστημα παροχής ασύλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more