Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ανακατεύεται η τράπουλα για Τζιτζικώστα και Θ. Θεοδωρίδη!

Τέλος στο ασυμβίβαστο της εκλογής των Περιφερειαρχών στο Κοινοβούλιο, πριν από τη λήξη της θητείας τους, φαίνεται να βάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αλλαγές που είναι έτοιμος να φέρει μέσω του «Καλλικράτη».
Με απλά λόγια οι Περιφερειάρχες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πέντε χρόνια για να επιστρέψουν στη Βουλή. Απλά θα παραιτούνται και θα πολιτεύονται.

Θυμίζουμε ότι τις αλλαγές είχε προαναγγέλλει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό και με το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, εάν και εφόσον το αποφασίσει, ανοίγει ο δρόμος της υποψηφιότητας για τη Βουλή και για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να πολιτευτεί στην Α Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Άλλωστε η κεντρική πολιτική σκηνή πάντα έλκυε τον Θεόδωρο ο οποίος κλείνοντας μάλλον το κύκλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Θυμίζουμε πως υπήρξε Δήμαρχος Κρύας Βρύσης, υποψήφιος Νομάρχης Πέλλας και από το 2010 αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. 

Είναι κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους της περιοχής και κυρίως σε αυτούς της, πως το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα, θα απασχολήσει εντόνως σε ενδεχόμενο άρσης του ασυμβίβαστου. Εάν αυτές οι αλλαγές γίνουν άμεσα και πριν τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές τότε θα έχουμε τεκτονικές αλλαγές τόσο σε επίπεδο κορυφής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και σε επίπεδο βάσης. Θυμίζουμε πως με βάση τον νόμο αν ο Περιφερειάρχης παραιτηθεί θα γίνει διαδικασία από τους 40 περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες για την εκλογή νέου Περιφερειάρχη. Το πιθανότερο σενάρια είναι να δούμε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου να παίρνει την θέση του κου Τζιτζικώστα. Αμέσως μετά θα γίνουν διαδικασίες για τις χειρεύουσες θέσεις στις αντιπεριφέρειες. Αν υπάρξει θέμα και στην Πέλλα τότε θα αναμετρηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Καράμπελλα και Πέτρος Ζέρζης. Περιφερειακός σύμβουλος θα οριστεί ο πρώτος αναπληρωματικός κος Καρασαρλίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more