Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Οι ΗΠΑ εκδίδουν νέο, "πολιτισμένο" Κοράνι…




Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να αλλάξουν και το Κοράνι, εκδίδοντας μια δική τους εκδοχή πιο «πολιτισμένη» με σκοπό να καταπολεμήσουν την έξαρση του ισλαμισμού. Κάποια σημεία θα αλλάξουν ώστε να μπορούν να διαβαστούν από μέλη άλλων θρησκειών αλλά και από άθεους, ενώ θα εκδίδεται και στα αγγλικά.
Παρά τα όσα ακούγονται, όμως, κυριαρχεί η άποψη ότι οι Αμερικάνοι δεν θα καταφέρουν να περάσει το δικό τους, αφού οι μεγάλη μερίδα των μουσουλμάνων καθοδηγείται από το αρχαίο κείμενο.
Ο Azhdar Kurtov, αρχισυντάκτης του περιοδικού RISS ειδικός σε «Εθνικά Θέματα Στρατηγικής, τόνισε ότι αυτή η αλλαγή που θέλει να κάνει η Αμερική στο Κοράνι, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα γυρίσει «μπούμερανγκ». Επισημαίνει ότι: «Πιστεύω ότι αυτή η μέθοδος δεν θα αποτρέψει την εμφάνιση των διαφόρων εξτρεμιστών στο μουσουλμανικό κόσμο, αλλά μάλλον θα γίνει το αντίστροφο.
Μια επιπλέον αγανάκτηση μπορεί να ενεργοποιηθεί, εάν επιβεβαιωθεί, ότι κάποια σημεία έχουν παραποιηθεί. Μια σειρά από διαδηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένονται στα μουσουλμανικά κράτη. Η αμερικανική εκδοχή του Κορανίου θα γίνει αντιληπτή ως μια αιρετική διδασκαλία».
Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας πιστεύουν ότι το «νέο», «εκπολιτισμένο» Κοράνι το μόνο που θα φέρει θα είναι να γέλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more