Υλικά για 4 άτομα:
- 5 μέτριες πατάτες (περίπου 3/4 του κιλού)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο καρότο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- μερικές λωρίδες από ρίζα φινόκιου
- 2 χουφτίτσες αρακά
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 100ml λάδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το φινόκιο. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στη γάστρα μας
Ανακατεύουμε καλά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα ντοματάκια και περιχύνουμε με το λάδι. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για μια ώρα και 15 λεπτά.
Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε τη γάστρα κι αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα. Συνοδεύουμε το μπριάμ με σαλάτα της προτίμησής μας και φέτα.
Ιδανικός συνδυασμός με χωριάτικη σαλάτα, τυρί φέτα, ελιές και ζεστό ψωμί. Για όσους έχουν και περίεργους στο σπίτι, μπορούν να προσθέσουν κομμάτια λουκάνικου προς το τέλος του ψησίματος. Για όποιον δεν διαθέτει γάστρα, ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο πρώτο στάδιο του ψησίματος είναι το κατάλληλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου