Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Διαμαρτύρονται πολίτες για τα κομμένα δέντρα στην Έδεσσα


ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΑΝ ΑΛΛΑ 
Ο " ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ" ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΑΔΕΥΣΗΣ η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΚΡΩΤΗΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ η ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΑΔΕΥΣΕΩΝ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" .
ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (στους θερμούς μήνες) ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .

Οφείλουμε ωστόσο, για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, να παραθέσουμε όσα τονίζει ο αείμνηστος καθηγητής της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ κ. Σπύρος Ντάφης, μέσα από το βιβλίο του «Δασοκομία Πόλεων» .εκδ. Art of Text. (2001) …«Όσο υγιέστερο είναι ένα δένδρο τόσο πληρέστερη είναι η κόμη του και αντιστρόφως. Η κόμη με το φύλλωμά της είναι το «εργοστάσιο» του δένδρου και πηγή όλων των ευεργετικών επιδράσεων στον άνθρωπο. Συνεπώς οποιαδήποτε κλάδευση της κόμης είναι σφάλμα. Μειώνει τη ζωτικότητα του δένδρου ως συνόλου διότι απομακρύνεται ένα σημαντικό μέρος των αφομοιωτικών οργάνων. Όσο πιο συχνές είναι οι κλαδεύσεις και όσο πιο έντονες γίνονται τόσο περισσότερες πληγές δημιουργούνται με αποτέλεσμα να δίνεται ευκαιρία σε χιλιάδες μύκητες και βακτήρια να προσβάλλουν τα δέντρα. Όσο κατά το δυνατόν υπόκεινται σε λιγότερο κλάδεμα τόσο περισσότερο και για μακρύτερο χρόνο διατηρούνται τα δένδρα υγιή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more