Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κριτική του Εθνικού Μετώπου με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή

Η αποκαλυπτική συνεδρίαση, όχι για τις αναφορές που έγιναν οι οποίες ελάχιστα διαφώτισαν τους Έλληνες αναφορικά με τη διαφθορά, αλλά για την θέση και τη στάση των κομμάτων και του προσωπικού τους, αξίζει να σχολιαστεί προκειμένου να επικεντρώσουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο πρωθυπουργός εκπροσωπώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αναφέρθηκε σε νομοθετικές χαριστικές πρωτοβουλίες των προηγουμένων κυβερνήσεων τις οποίες όμωςδεν εξήγησε γιατί δεν ακύρωσε, επίσης παρέλειψε να αναφερθεί για την στάση των μέσων ενημέρωσης λίγο πριν και αμέσως μετά την εκλογή του, όπως και να εξηγήσει την θέση του σχετικά με τον υποστηρικτή του τον κ. Κουρή και το αμαρτωλό Alter.
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις επιλεκτικές κατηγορίες τονίζοντας ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είχε τον εκβιαστή του χωρίς όμως να εξηγήσει επί της ουσίας ούτε την πάγια διαπλοκή της Νέας δημοκρατίας ούτε τη σχέση με το κύκλωμα, ούτε δεκάδες αμαρτωλές συμβάσεις.
Ο κ. Μιχαλολιάκος που θα μπορούσε να προβεί σε γενική επίκριση προς το σύστημα και τους πρωταγωνιστές του, έσπευσε για μια ακόμα φορά να αναφερθεί εκτενώς στην αδικία που έχει υποστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ξεχνώντας τόσο το θεσμικό του ρόλο στην εθνική αντιπροσωπεία όσο και το γεγονός ότι τον εξέλεξαν για να "ξεβρομίσει" τον τόπο και όχι για να εξηγεί πόσο έχει αδικηθεί..
Ο κ. Λεβέντης εξέπεμπε σε άλλο μήκος κύματος καθώς ζητούσε και πάλι κυβέρνηση εθνικής ενότητας , με ποιους με τους διεφθαρμένους;
Ο κ. Θεοδωράκης, κατηγόρησε την διαπλοκή της κυβέρνησης μάλιστα λίγο επιλεκτικά αφού παρέλειψε να αναφερθεί στους μεγάλους ομίλους των οποίων δημιούργημα είναι.
Ο κ. Κουτσούμπας εστίασε στον καπιταλισμό, παραλείποντας αφού προέβη σε ιδεολογικές αναφορές να θυμηθεί την σαπίλα των καθεστώτων που θεωρείται συνέχεια τους.
Η κ Γεννηματά εκφράζοντας το κόμμα της απόλυτης διαπλοκής και διαφθοράς του μεταπολιτευτικού βίου μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσει με γερή αυτοκριτική.
Αυτή η συζήτηση είναι για το Εθνικό Μέτωπο μια ώριμη και συγκεντρωμένη διαπίστωση περί της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more