Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ψάρι σελινάτο από τη Σκιάθο



ΥΛΙΚΑ

1 Γοφάρι ( ή παλαμίδα ή κέφαλοπουλο ή τόνο)

1 κιλό σέλινο

2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές

1 λεμόνι ( χυμός)

Αλάτι- πιπέρι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού ζεματίσουμε το σέλινο για 5 λεπτά σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα. Μόλις κάψει λίγο, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Περιμένουμε να χρυσαφίσει αρκετά το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κομμένο σέλινο. Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού πιπέρι και το αφήνουμε να σοταριστεί για λίγα λεπτά.

Αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε λίγο νερό (μόλις για να το σκεπάσει). Καλύπτουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 10' λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Κόβουμε το ψάρι σε 4 κομμάτια. Το κεφάλι το ανοίγουμε στη μέση για να βράσει καλύτερα. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στο φαγητό. Δίνουμε γεύση με ελάχιστο χοντρό αλάτι.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10' λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more