Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πελλαστικά...


Φτου κι απ’ την αρχή, ευτυχώς δεν θα έχουμε. Θα έχουμε όμως κάτιτις από αλλαγές κι ευτυχώς να είναι μόνο αυτές οι δύο. Ο λόγος περί γεωγραφικής ανακατανομής των δήμων στο νομό που προς το Βορρά οι φήμες και οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για δύο επιπλέον δήμους ή έστω τρεις. Ο δικαιωματικά πρώην μεν αλλά νέος δήμος της Κρύας Βρύσης με το επίσης λογικού η έδρα να είναι στην Κρ.Βρύση κι όχι στους Γαλατάδες. Υπάρχει ακόμη ένας Δήμος στην Πέλλα για λόγους ιστορικούς αλλά καλύτερα θα ήταν για λόγους ιστορικούς να υπάρξουν και ανασκαφές και σουλουπώματα στο μνημείο που χαμένο μέσα στο πουθενά βλέπει τον επισκέπτη με το τηλεσκόπιο. Υπάρχει ακόμη και το παράλογο για νεκρανάσταση του Δήμου Εξαπλατάνου ή την παράλογη λογική του ότι είναι μακριά ο Αρχάγγελος και τα άλλα χωριά. Ούτως ή άλλως όμως όταν κατέβει προς τον Δήμο ο κάτοικος του Αρχαγγέλου θα πάει και για κάποιες άλλες δουλειές και στην Αριδαία, που είναι σε απόσταση αναπνοής.

Και αυτά και πολλά ακόμη κάνουν αχρείαστη και άχρηστη την επανασύσταση του δήμου που μεταξύ μας προβληματικός ήταν εξ αρχής.
Και τι να πούμε τι που ακόμη στα δικαστήρια τρέχουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι και το ένα κοινό έργο στο δήμο ήτανε ο λεγόμενος ΧΥΤΑ μείζονος Αλμωπίας που από ΧΥΤΑ έγινε σκ…α, και σήμερα είναι κλειστός και το σκουπιδιάρικο πάει στην Έδεσσα. Το αυτό και για τον πρώην Δήμο Μ. Αλεξάνδρου που δεν ήταν αναγκαίος αλλά και αν έγινε η έδρα του Δήμου θα έπρεπε να είναι στην Καρυώτισσα που είναι το κέντρο με την συγκοινωνία της και τα όλα της. Αντ’ αυτού είχαμε δημαρχείο στην Κρύα Βρύση και 5 χιλιόμετρα πιο πέρα δημαρχείο στους Γαλατάδες. Γι’αυτό σας λέω πως τίποτα προς το καλύτερο δεν θα γίνει με τους επιπλέον δήμους που ας ευχηθούμε να είναι ένας ή το πολύ δύο. Απλά το κάνουν για να λένε ότι κάτι έκαναν και ο χρόνος θα δείξει ποιος βουλευτής θα βγει κερδισμένος, αφού σίγουρα οι δημότες δεν θα κερδίσουν τίποτε απολύτως, πλην μερικών. Κι αυτοί θα είναι οι νέοι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και συγγενείς και κολλητοί τους που εποφθαλμιούν διορισμούς και κέρδη, για να ξαναέχουμε μία από τα ίδια. Ευτυχώς που κατά Βεγορίτιδα μεριά φαίνεται πως θα υπερισχύσει η φωνή της λογικής κι όχι οι ολίγοι που ξαναοραματίζονταν και νέο Δήμο.

Γιατί εκεί απ’ αυτόν τον δήμο της πρώην Βεγορίτιδας ακόμη δεν βγήκε άκρη και δεν βγήκαν στη φόρα τα όσα έπρεπε να βγούνε. Χρόνια τώρα λένε και λένε κι ακόμη με ύδρευση κι αποχέτευση ασχολούνται τα όποια θα έπρεπε να έχουν λυθεί από την δεκαετία του ’50. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιο Δήμο λίγο πριν κάποια δημοτική αναμέτρηση ο προηγούμενος που τελικά δεν βγήκε έσκαψε κι απλά παράχωσε σωλήνες αποχέτευσης χωρίς καν να συνδεθούν όχι με την κεντρική αποχέτευση αλλά ούτε καν μεταξύ τους. Κι ήρθε ο νέος δήμαρχος και ξαναέσκαψε για να τις συνδέσει τουλάχιστον μεταξύ τους. Είναι πολλά μα πάρα πολλά τα στραβά και τα παράλογα για τα οποία ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες που θα έπρεπε να αποδοθούν. Ποιος έψαξε να δει και να βρει πόσα έργα στην πραγματικότητα δεν έχουν εκτελεστεί κι όμως στα χαρτιά φαίνονται σαν τελειωμένα, κατασκευασμένα, πληρωμένα και παραδωθέντα;
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικροτήσει η λογική και εάν είναι να γίνουν νέοι δήμοι αυτός θα πρέπει να είναι ο δήμος Κρ. Βρύσης, και μόνο, και δεν είναι εποχές για νέους δήμους, ιστορικούς ή μη και για νέα προβλήματα. Δόξα τον Θεό από προβλήματα έχουμε μπόλικα και θα προκύψουν και πολλά ακόμη.


Μ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Να ξαναγινει η Κρυα Βρυση νεος δημος και να δουμε αν αυτοι που μας διοικησαν και συνεχιζουν να διοικουν απο το 2011 εως και σημερα, εχουν τα "κοτσια" να ξαναειναι υποψηφιοι. Θα τους στειλουμε στα Γιαννιτσα να λιβανιζουν τον Σταμκο και να τους χρησιμοποιει ως οριοδεκτες στις παρελασεις. Επειτα θα ειναι ιδιατερη χαρα για μας να εχουμε υπ. δημαρχο τον Πασσαλη των 2500 ψηφων {η ΔΕΗ να ειναι καλα}, για να του ξαναθυμισουμε οτι στον πρ. δημο Μεγ.Αλεξανδρου οταν κατεβαινε για δημαρχος επαιρνε τα @ρχιδι@ των συμπολιτων του. Θα γινει μεγαλυτερο γλεντι και απο του Κουτρουλη τον γαμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more