Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τα χρέη να πληρώσουν αυτοί που χρεωκόπησαν τους καταρράκτες Πρόεδροι-εργαζόμενοι-λογιστές

Ανοιχτή επιστολή



Κύριε Δήμαρχε,

Οι συχνές συνεντεύξεις σας στις τοπικές εφημερίδες μοιάζουν την στάχτη με τις σβησμένες (που αναπηδούν) σπίθες. Ο κενός λόγος σας δεν αγγίζει τις καρδιές μας. Ο κόσμος είναι κουρασμένος κι απογοητευμένος κι από τα δυο, την πολιτική και την οικονομική κρίση και σας ακούει με δυσφορία και δεν σας πιστεύει πια. Γνωρίζει όμως καλά τι συμβαίνει γύρω του, είναι πληροφορημένος κι απεχθάνεται τις αναλήθειες. Περιμένει από τον υπεύθυνο άρχοντά του καθαρό λόγο και την εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Τέτοιες φωτεινές σκέψεις δεν εκφράζετε στις συνεντεύξεις σας. Σας αναφέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Το πρώτο, ανακοινώνεται ότι ετοιμάζεται μεγαλόπνοα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά προγράμματα. Να σας θυμίσω, είστε εδώ και πέντε χρόνια, που ταλαιπωρούνται οι οδηγοί με τα μεγάλα αυτοκίνητα και δεν βρήκατε καμιά λύση. Χρειάζονται δραστικά μέτρα. Όχι αργοπορία, σήμερα κιόλας. Να κόψετε το γωνιακό ντουβάρι του κήπου της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων για να διέρχονται ανεμπόδιστα τα μεγάλα αυτοκίνητα και τα τουριστικά λεωφορεία. Έτσι θα αναπνεύσει η κυκλοφορία. Το δεύτερο, ο Δήμος, οι τέσσερις πρόεδροι, οι εργαζόμενοι και οι λογιστές με την ανευθυνότητα στην εργασία, την κακοδιοίκηση και την ανικανότητα οδήγησαν την επιχείρηση Καταρράκτες «Τουριστική» Α.Ε. στην τελειωτική καταστροφή, την καταχρέωσαν ασφυκτικά και την έσμπρωξαν στο οριστικό κλείσιμο. Και η σωτήρια πρότασή σας τα χρέη να φορτωθούν στις πλάτες των δημοτών! Και μάλιστα στηρίζετε την απόφασή σας σ’ ένα έξυπνο επιχείρημα. Αφού τώρα με την οικονομική κρίση κλείνουν οι καταχρεωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις κι αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη είναι ευκαιρία και σεις να κλείσετε. Με τη διαφορά, ο ιδιώτης αναλαμβάνει και τα χρέη. Με το ίδιο ισχύον μέτρο οι τέσσερις πρόεδροι, οι εργαζόμενοι και οι λογιστές θα πληρώσουν τα χρέη της επιχείρησης Καταρράκτες «Τουριστική» Α.Ε.
Η πρώτη περίοδος της προκοπής -οι ιδιώτες
Να σας θυμίσω με αναμφισβήτητα στοιχεία τη λειτουργία της πρώτης περιόδου του τουριστικού κέντρου «Καταρράκτες». Τέσσερις επιχειρηματίες-ενοικιαστές πήραν και διηύθυναν, εργάστηκαν και πέτυχαν στη δουλειά τους. Αυτοί οι επιχειρηματίες πλήρωναν στο Δήμο: ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καθαριότητα, πνευματικά δικαιώματα και ασφαλώς κατέβαλαν τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, τις φορολογικές υποχρεώσεις στην Εφορεία, και την εξόφληση των προμηθευτών σε τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη. Δεν ακούστηκε στην αγορά ν’ άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς, κι ούτε καμιά ανεξόφλητη οφειλή. Οι τέσσερις επιχειρηματίες-ενοικιαστές έβγαλαν λεφτά, έκαναν περιουσία, αγόρασαν σπίτια, μαγαζιά και πέρασαν αξιοπρεπή ζωή. Κοντά τους και οι εργαζόμενοι έβγαλαν τις συντάξεις τους. Και ευλογούσαν ευχαριστημένοι κάθε μέρα τους Καταρράκτες.
Η δεύτερη περίοδος της χρεωκοπίας -Πρόεδροι-εργαζόμενοι-λογιστές
Η λειτουργία της δεύτερης περιόδου είναι σκυθρωπική και καταστροφική. Ο Δήμος και οι εργαζόμενοι συνεργάστηκαν και οργάνωσαν την επιχείρηση Καταρράκτες και την βάπτισαν «Τουριστική» Α.Ε. Ώστε ο Δήμος και οι εργαζόμενοι-ενοικιαστές με όλα τα ευεργετήματα: δεν πλήρωναν ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καθαριότητα, πνευματικά δικαιώματα, εργοδοτικές εισφορές, ΙΚΑ, φορολογικές υποχρεώσεις στη ΔΟΥ, στους προμηθευτές και τους εργαζόμενους. Οι τέσσερις διορισμένοι πρόεδροι και οι λογιστές βρίσκονταν σε ταξίδι αναψυχής, σε ευχάριστες διακοπές, δεν έβλεπαν, δεν παρακολουθούσαν, δεν έλεγχαν την κίνηση και την λειτουργία της επιχείρησης κι ούτε αντιλήφθηκαν τον καταστροφικό σεισμό που έρχονταν. Αντί να πιάνονταν χέρι-χέρι ο Δήμος, οι εργαζόμενοι και οι λογιστές και να σώσουν την επιχείρηση, την άφησαν ακυβέρνητη να βουλιάξει. Ενώ καίγονταν και φούντωνε η πυρκαγιά αυτοί αμέριμνοι και αδιάφοροι ζεσταίνονταν. Ούτε ένα μέτρο σωτηρίας πήραν για να σταματήσουν το χρέος. Αυτοί οδήγησαν την επιχείρηση στην καταστροφή.

Ο θλιβερός επίλογος της καταστροφής -Ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο

Σαν αρχιερέας κλειδοκράτορας της πόλης, επί των ημερών και χρόνων σου, με την ευλογία και των δημοτικών συμβούλων σου, έκλεισαν τόσο γρήγορα, μόνο σε πέντε χρόνια: Το κλειστό κολυμβητήριο, το υπαίθριο τουριστικό περίπτερο της 25ης Μαρτίου, το πανέμορφο κεντρικό με τα αιωνόβια πλατάνια το τουριστικό κέντρο των Τημενιδών, το πανεπιστημιακό κτίριο, το πολιτιστικό κέντρο των Αφών Χατζηγιάννη, το Μουσείο νερού, το Κανναβουργείο, και τον Ξενία (ας σημειώσουμε και τ’ άλλα κλειστά το Εκκλησιαστικό Μουσείο, το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στην Καρυδιά, και το Τουριστικό Κέντρο του ΦΟΕ). Στην πόλη δεν δημιουργήθηκε απολύτως κανένα πολιτιστικό έργο: Φιλαρμονική, Αρχαιολογικό και ιστορικό Μουσείο. Τώρα με μαύρα δάκρυα θρηνούμε το μοναδικό πανόραμα ομορφιάς και θεϊκού μεγαλείου τους Καταρράκτες. Ο Αρχιερέας κλειδοκράτορας εκτέλεσε και τελείωσε κι αυτό το καταστροφικό έργο έκλεισε κι έθαψε την «Τουριστική» Α.Ε. Τώρα άλλο που απόμεινε είναι να κλείσει και το Δημαρχείο!!!
Με τιμή
Νίκος Καραμανάβης


Προσεχώς. Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Φουνταλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more