Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΠΕΛΛΑ…ΣΤΙΚΑ


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ; ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Πολλά τα στραβά και τ’ ανάποδα που δυσκολεύουν τη ζωή μας και την επιβίωσή μας. Κι όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι να δουλέψει και να πληρώσει πάλι το ίδιο το κράτος τον σταματάνε. Ένα από αυτά τα κουφά και τα τρελά είναι το ότι απαγορεύουν σε αγρότες και πωλητές να πουλάνε φρούτα στο δρόμο. Έτσι χάθηκαν πια τα στέκια στον δρόμο από Άγρα μέχρι Ριζάρι και ο τολμών τρώει πρόστιμο 5.000 € για να το πληρώσει απ’ αυτά που δεν έχει. Το ίδιο και στους Καταρράκτες όπου δύο τρεις είναι όλοι κι όλοι αυτοί που προσπαθούν να πουλήσουν και να ζήσουν και που δίνουν μία γραφική ξεχωριστή εικόνα στον χώρο.
Έτσι ο επισκέπτης αντί να βρει να αγοράσει φρούτα του τόπου μας το μόνο που βρίσκει είναι φανέλες της Εθνικής, του Μέσι και μπιχλιμπίδια κινέζικα. Η αστυνομία με κρύα καρδιά κάνει την δουλειά της. Βάση νόμου αλλά το όλο θέμα είναι θέμα Δήμου και καλά θα κάνουν να βρούνε μία λύση την οποίαν αν θέλουν, μπορούν. Εξάλλου από αυτούς τους χώρους δεν ψωνίζουν Εδεσσαίοι  και κάτοικοι του νομού ώστε να πέφτει ο τζίρος των καταστημάτων αλλά μόνο οι περαστικοί επισκέπτες που αν δεν είναι και αυτά τα είδη το μόνο που μένει στην πόλη είναι το ότι έρχονται να βλέπουν, κατουράνε και φεύγουν.

ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
Περί τις 60 διασταυρώσεις σε δρόμους του νομού διαπιστώσαμε ότι σε 27 σημεία τα φώτα δεν λειτουργούν. Μάλιστα κάποια ανάβουν άλλα μόνο την ημέρα και ουδείς ασχολείται με το θέμα αυτό που πραγματικά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Το ίδιο και γενικά με την συντήρηση των δρόμων όπου ότι χαλάει κι ότι γκρεμίζεται παραμένει ως έχει και μία διαγράμμιση λίγων χιλιομέτρων δεν θεωρείται έργο αλλά κοροϊδία. Επ’ αυτών τα παράπονα όχι στον δήμαρχο αλλά στην περιφέρεια και την αντιπεριφέρειά μας, που ναι μεν κατανοούμε ότι δεν υπάρχει χρήμα αλλά ούτε φαίνεται πως ισχύει μόνο για την Πέλλα, το Κιλκίς και την Πιερία διότι σε Θεσ/νίκη, Χαλκιδική και Σέρρες η κατάσταση δεν είναι τόσο απελπιστική. Επί των έργων αυτών αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος είναι ο τέως δήμαρχος Αριδαίας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης άτομα αξιόλογα με γνώσεις και όρεξη για δουλειά κι ελπίζουμε πως θα ασχοληθεί με το πρόβλημα.

ΜΗΝ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙΤΕ
Τελευταία συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας στους δρόμους του νομού και κάποιοι δυσανασχετούν και μας παραπονέθηκαν. Ο έλεγχος προλαμβάνει και αν ού μη γέννητω γίνει ένα κακό με ανασφάλιστο όχημα το θύμα τότε θα ψάχνει και θα λέει τι κάνει η Τροχαία. Αυτό ακριβώς κάνει και κυρίως ψάχνει ανασφάλιστα και οχήματα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ και κατανοούμε την οικονομική δυσκολία κάποιων ή μάλλον σχεδόν όλων αλλά κάποια πράγματα θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε τι να πληρώσει πρώτα κάποιος. Ασφάλεια αυτοκινήτου ή το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει στη Λάρισα. Σίγουρα το ενοίκιο αλλά για τυχόν απορίες επ’ αυτού αποταθείτε στην κυβέρνηση και στους βουλευτές, που όπως πάμε σύντομα δεν θα υπάρχει πρόβλημα διότι δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα.
Ένα άλλο τρελό στους ελέγχους είναι εκτός του προστίμου η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ιδιαίτερα στους επαγγελματίες που με τα αυτοκίνητα βγάζουν το ψωμάκι τους και η αφαίρεση διπλώματος τους κόβει την δουλειά. Και δεν συνεχίζουμε επ’ αυτού διότι όλοι έχουν δίκιο και το αν έχει κάποιος λεφτά για ασφάλεια, ΚΤΕΟ ή και λάστιχα ο φταίχτης είναι το ίδιο το κράτος.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ
Δις και τρις πήγαμε στην Αμφίπολη, είδαμε, μιλήσαμε, ακούσαμε κι άκρη δεν βγάλαμε. Μάλιστα κάποια μέρα είδαμε μεταξύ των επισκεπτών και κάποιους αρμοδίους από το μουσείο των Σκοπίων να φωτογραφίζουν και πολύ χαρήκαμε διότι κι αυτοί όπως κι όλος ο κόσμος τιμούν την Μακεδονία και τον Μ. Αλέξανδρο όπως κι ολόκληρος ο κόσμος. Όσο αφορά βέβαια τις παπαριές τους και την ανιστόρητή τους θέση απλά μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσαι.


Βέβαια καθημερινά απαξιώνεται η Πέλλα και η θέση της στην Ιστορία και σ’ αυτό φταίμε κι εμείς που αφήσαμε να γίνει η Πέλλα γειτονιά της Βεργίνας και της Αμφίπολης. Και πήγαμε και κάναμε το Μουσείο στην άκρη του πουθενά και δεν πατάει ψυχή. Όλο κι όλο το 2013, 12.000 επισκέπτες πέρασαν από το Μουσείο της Πέλλας και πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα δεν μπορούν καν να φτάσουν αφού χάνονται μέσα στα στενά και τις αυλές. Πέραν αυτών χωρίς να είμαστε ειδικοί συγκρίναμε τους δύο λέοντες. Αυτόν της Αμφίπολης με αυτόν της Χαιρώνειας οι οποίοι παρά τα 600 χλμ απόστασης μεταξύ τους είναι απόλυτα ίδιοι στην όψη και την κατασκευή και είχαμε επ’ αυτού μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με Ελληνοαμερικάνο ειδικό, διότι και αυτός της Χαιρωνείας στήθηκε από τους Μακεδόνες. Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως και σύντομα θα ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και τι κρύβεται μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more