Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Νέο χαστούκι ΗΠΑ σε Ερντογάν!

erdg
Να συμμορφωθεί βάσει των δημοκρατικών αξιών αλλά και να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου, κάλεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να θέσει υπό δικαστική εποπτεία την εφημερίδα Ζαμαν.
Όπως έγινε γνωστό ο Ερντογάν είναι κατά της εφημερίδας και επιθυμεί να ελέγχεται οτιδήποτε πρόκειται δημοσιευτεί, καθώς η Ζαμαν είναι υπέρ του μεγαλύτερου εχθρού του, ονόματι Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, εξήγησε ότι: «το εκλαμβάνουμε ως μια ακόμη σε μια σειρά ανησυχητικών δικαστικών και αστυνομικών ενεργειών τις οποίες έκανε η τουρκική κυβέρνηση στοχοθετώντας μέσα ενημέρωσης και άλλους που την επικρίνουν».
Ουσιαστικά η Αμερική μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσπαθεί να βάλει τέλος στην λογοκρισία που επιδιώκει να επιβάλλει ο Τούρκος πρόεδρος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την επιρροή που ασκεί ο Ερντογάν στα ΜΜΕ της χώρας και της "ελευθερίας του λόγου" στα media, είναι το γεγονός πως η Τουρκία λαμβάνει την 149 θέση ανάμεσα στις 180 χώρες, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. 
Ο Κίρμπι κάλεσε παράλληλα την Άγκυρα και τις τοπικές αρχές να: «εγγυηθούν ότι οι ενέργειές τους τηρούν τις οικουμενικές δημοκρατικές αξίες που είναι εγγεγραμμένες στο σύνταγμά τους, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης και ειδικά η ελευθερία του Τύπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more